Cumhuriyet Halk Partisi Taşova ilçe Başkanı Ömer Sayan, Ak Parti ilçe başkanı Gökhan Aykan’ın  “bazı sosyal medya organlarında yer aldığı şeklinde” yapmış olduğu paylaşımlarına karşı bir açıklama yayınladı.

 Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı ÖMER SAYAN yaptığı paylaşımda;

 Ak Parti İlçe Başkanı Gökhan Aykan 09.04 2024 tarihli  “bazı sosyal medya organlarında yer aldığı şeklinde” diye başlayan yazısıyla Belediye Başkanlığı Makamından Cumhurbaşkanı’nın resminin kaldırıldığı şeklinde bir sosyal medya paylaşımı yapmıştır.

Haberi okuyunca öğle bir şey olmayacağına kesin inancımla birlikte Belediye ye giderek yerinde tespit ettim.

Önceden Belediye Başkanı Makamının arakasındaki duvarda Atatürk resmi ile yan yana olan Cumhurbaşkanının

Resmi oradan alınarak yine makam odasındaki bir duvara takılmış.   Yani olması gerektiği gibi Makamın arkasındaki duvarda sadece Devletin Kurucusu, Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ ün resmi var.

Kaldı ki Cumhurbaşkanlarının resimlerinin resmi kurumlara asılması ile ilgili bir kanun ve genel bir uygulama yoktur. Sadece dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ nun imzası ile yayınlanan,  Cumhurbaşkanının resminin İçişlerine bağlı resmi kurum binalarına asılması ile ilgili ”İçişleri Bakanlığı merkez birimleri ile, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve bağlı birimleri muhataplı İller İdaresi Genel Müdürlüğün 31.07.2018 gün ve 5349 sayılı yazısı mevcuttur.

Aslını, astarını araştırıp soruşturmadan, teyit etmeden sadece duyumlarla, yani bilgi sahibi olamadan fikir sahibi olma alışkanlıklarıyla hareket ederek yazılan yazılarla 31 Mart Gecesinden beri birlik beraberlik ve huzur içerisinde Ramazan Bayramına hazırlanan Taşova Halkının kafasını karıştırmak sanki ortada bir şey varmış gibi nifak tohumu ekmeye kalkmak kimseye fayda getirmez. 

Devletin birliğini temsil eden makamlara saygı tüm yurttaşların yerine getirmesi gereken ortak bir ödevdir. Cumhuriyet Halk Partisinin her bireyinin bu bilinçte ve davranışta olduğu bilinmelidir.

                                                                                                                                  

           Ömer SAYAN

                   CHP Taşova İlçe Başkanı