İlçemizde Yeşilırmak Mahallesi Kısmet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Ünal Teknik Kombi Servisi, kombi bakımları konusunda uyarılarda bulundu.

  Aslen Kumluca köyünden olan ve Taşova’da ikamet eden Hamza Ünal, yıllarca İstanbul’da çalıştıktan sonra Taşova’ya dönerek Kamadan Matbaa’nın yanında dükkan açtı.

 Dükkan içerisinde “Kombi satışı yapmayan” ve referansının “yaptığı iş” olduğunu aktaran işletme sahibi Hamza Ünal, müşterilerine öneriler bulundu.

 Hamza Ünal, “Yaklaşık olarak 12-15 senedir bu sektördeyim. Muhakkak her sene kombi bakımlarınızı yaptırın. İki senede bir de petek temizliğini yaptırın. İlçemizde ki sular malumunuz olduğu üzere kireçli, tortulu olduğundan dolayı kombiler su ile çalıştığından dolayı suyun geçtiği bütün bölgeleri etkiliyor. Kombilerin yüzeyleri kireç bağlıyor veya filtreler tıkanıyor. O yüzden bakım ve petek temizliği çok önemli. Yeni nesil yoğuşmalı kombiler muhakkak her sene bakıma ihtiyaç duyar.

  Bu durumda da kombinin durumuna göre verimlilik %40’ta artıran var, %60’ta artıran var, %20’de artıran var. Petekler ya da yerden ısıtma boruları doluysa çok enerji harcayacak ve faturalar yüksek gelecektir. Ama petekler ya da yerden ısıtma boruları temiz olursa az enerji harcayacaktır. O yüzden kombi bakımı yapılması şarttır.

   Bu bakımları yaptırdığınız zaman %20 kesin karınız var. Sektör içinde gereksiz yere gereksiz parçalar değiştiriliyor. İşi bilenlere yaptırın. Ünal Teknik olarak öncelikli politikamız, kombiyi tamir etmek. Eğer tamiri mümkünse, tamir ücretimiz 500 lire. Kombi bakımı ve petek temizliği ücretimiz 1000 liradır. Elimizde bulunan makinemizle teker teker petekleri tazyikli su ile yıkıyoruz. Bir ev içerisinde maksimum 2 saat, minimum 1 saatte işimiz bitiyor. Yedek parça konusunda hiçbir problemimiz yok, her kombinin yedek parçası mevcuttur.  Müşterilerimize en kısa sürede hizmette çözüm sağlıyoruz.