Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 07:21

YEŞÇEP ADINA FAZLI KURU AÇIKLAMA YAPTI

Uzun zamandır yazı yazmıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı. Kamuoyunda malumdur. 2007 ‘den bu zamana HES’lerle ilgili (Hidro Elektrik Santralleri) mücadele ediyoruz.

Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 13-07-2017 22:01   Güncelleme : 13-07-2017 22:01
YEŞÇEP ADINA FAZLI KURU AÇIKLAMA YAPTI

  Uzun zamandır yazı yazmıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı. Kamuoyunda malumdur. 2007 ‘den bu zamana HES’lerle ilgili (Hidro Elektrik  Santralleri) mücadele ediyoruz.

   HES’lerin zararları konusunda vadinin Umutlu ve  Değirmenli  kasabalarında paneller yaptık. Defalarca  Taşova Gazetesi’nin sütunlarında  HES’ler  ilgili yazılar yazdık. Üreteceği elektriğin,  elektrik hatlarının onarılması  ile daha fazlasının elde edileceğini beyan etik. Anacak bunlar şirketin hiç dikkatini çekmedi. ”Biz yaparız” mantığı ile hareket ettiler. Umutlu HES’le  ilgili regülatörün yapılacağı yerin  sahibi Fatma Yolaçan “Yerimi  satmıyorum”  deyince  Umutlu HES bitmiştir.

  Yeni proje ile Çevre Etki Değerlendirme  ÇED  yapılması gerekirken,  şirket  Umutlu HES  projesi üzerinden  çalışmasına devam etti. Yerel basın  kanalıyla  defalarca,”mahkeme  sürerken  inşaat çalışması yapmayın  “ çağrısı yaptık. Şirket hiç umursamadı. Güya “mahkeme  sonuçlanıncaya kadar  biz elektrik üretimine geçeriz,ondan sonra bir şey olmaz” dediler.

    Yasa dışı yaptıkları  HES’in  hukuktaki karşılığı  kapatmaktır, mühürlemektir. Anayasa Mahkemesi’nin  verdiği kararı yerel  mahkemede uyguladı. Mülkbükü Muhtarının  basındaki  beyanları  şirketi  aklama, yasa dışı  yaptıklarını  yasal gibi gösterme  Ziraat Odalarının köyümüz sulama suyu ile hiçbir sorunu  olmamakla birlikte aksine,  her konuda yardımcı  olmaktadır. 2 ay önceden aynı bölgede mahkeme öncesi  keşif yapıldı. Keşifte aynı lafları yapan muhtar oradaydı. Yasa dışı yapılan  işlerin iptal  olabileceğini anlamamış mı? Kendi köyünün  sulama  sorununu çözmeye  niye adım atmamış. ”Ben 50 bin lira para aldım, Tarlamı  bu fiyata sattım. Nereden bulacaktın bu parayı ben”  diyen muhtarın şirketin  adına  konuşması  elbette ki  normaldir.

Fazlı Kuru

Yeşilırmak Çevre Platformu

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert