Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
20 NİSAN Cumartesi 07:19

Celil Denktaş internet sitemiz tasova.net'i ziyaret etti

Uzun yıllar Almanya'da yaşamış sanatçı, İlçemiz Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmenlerinden Ramazan Turgut ile birlikte Sitemiz editörü Ali Rıza Ağış'ı ziyaret ettiler.

BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 10-07-2017 18:30   Güncelleme : 10-07-2017 18:30
Celil Denktaş internet sitemiz tasova.net'i ziyaret etti

     Ramazan Turgut'un yeni çıkan kitabından da bir Celil Denktaş'a hediye edildi. Enver Gökçe'nin eserleri, kitapları yapılan röpörtajlar sohbetin konusu oldu. 

 CELIL DENKTAŞ Biyografisi :
     1954 Ankara doğumludur. İlk ve orta eğitimini İstanbul’da, üniversite eğitimini Ankara’da tamamlamıştır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü lisans (1979) ve Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi yüksek lisans programı (1982) mezunudur. ODTÜ’de kısa bir süre araştırma asistanlığı yapmış, kamu ve özel şirketlerde çalışmıştır. Halihazırda Hamburg’da, işçi olarak hayatını kazanmaktadır. Celil Denktaş’ın 1970’lerden bu yana çeşitli dergi ve gazetelere kültür, kültür tarihi üzerine yazıları, tiyatro, sinema eleştirileri yayımlanmaktadır. 1977’de şair Enver Gökçe’yle, Devrimci Sanatçılar Derneği adına yapılan söyleşinin ses bandı kayıtlarından yola çıkarak 2007 yılında, envergokce.org adlı internet sitesini kurmuş ve bu sitede toplanan bilgi ve belgeleri geliştirerek 2011 yılında, Berceste Mısraı Yazan Komünist Enver Gökçe adıyla şairin yaşamını kitaplaştırmıştır. Üç Açıdan Küba: Politik Katılım, Eğitim, Kadın/Erkek, yazarın ikinci kitabıdır.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert