Unutulmaya Yüz Tutmuş kültürel mirasımız Taşova Cecim dokuması Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezinde yeniden hayat buluyor.

  16 Şubat Cuma günü saat 11.00’da Taşova Şehit Himmet Aydemir Halk Eğitimi Merkezi müdürü Saffet Bol’un kurum müdürleri ve basın mensuplarına tanıtımını yaptığı Taşova Cecim Dokuması kursunda; Taşova’mızın yaklaşık 100-150 yıllık unutulmaya yüz tutmuş Cecim dokuma kültürü geçmişten günümüze taşımak için Halk Eğitimizi merkezi bünyemiz ve Taşova YEG derneği iş birliği ile almış olduğumuz tezgahlar ile geleceğe taşıyoruz.

  Taşova Cecimi yeniden doğuyor projesi kapsamında köylerimizde eskiden dokunan ve artık günümüzde yapılmayan Cicimlerimizi Halk Eğitimi Merkezimizde dokuyup geleceğe Taşımak için çalışmalar yapıyoruz.  Bu Çalışmalarda dokuduğumuz kilimleri, Cecimleri Güncel eşyalara dönüştürerek bunu geleceğe taşıyacağız. Bu dokuduğumuz Kilimlerimizden Çantalar, heybeler, Süs eşyaları, dekorasyon ürünleri yapacağız. Asıl amacımız Taşovamızın unutulmuş değerlerini gençlerimiz ile tanıştırmak ve unutturmamak.

Çıkın Çıkın Gelin..

  Kurslarımız sabah 09:00 – 22.00 saatlerine kadar devam etmekte sizler istediğiniz saatlerde çıkın çıkın gelin. Bizler burada tezgahlarımızla, atölyelerimiz ile sizleri bekliyoruz. Şüpheniz olmasın ki sizlerin ilgisini çekecek bir kursumuz mutlaka vardır. dedi