31 Mart 2024 Yerel Seçimlere 58 gün kala, İYİ Parti Taşova Belediye Başkan Adayı Ahmet Özdemir’in seçim beyannamesini Taşova Şehir Meydanında açıkladı.

Programda; Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını veren şehitlerimizin manevi huzurunda önce saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını İYİ Parti İl Başkanı İbrahim Mermer yaptı.

Beyannamesini açıklamak üzere ise İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Özdemir sahneye çıkarak konuşmasını yaptı.

Taşova’ya, Taşova halkına hizmet etmek için uzun yıllardır kurduğum başkanlık hayali için aday oldum; “Ömrümde, dünyadaki makamlardan beni en çok heyecanlandıran, en çok istediğim Taşova Belediye Başkanlığına talip olmam adına bugün buraya toplanmış bulunuyoruz.  Bir makama talip olunca o makamdan güç almak değil, o makama güç vermenin şuuruna sahip biri olarak öncelikle Yunus’un dediği gibi “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.” Sözleri gelir akla.

Burada çok zorlanmayacağım, siz de çok zorlanmayacaksınız aslında. Ne siz Ahmet’i ne de Ahmet sizi tanımak için talip olduğu görevde zaman kaybına uğramayacağız. Belediye Başkanlığı makamı staj yapma yeri değildir, olmamalıdır. Ve Ahmet Özdemir denince her ortam ve şartta ilk akla Taşova gelir.15 yıl T.C Ziraat bankasında Taşova’da görev yaptım. Hiç bir vatandaşımızı üzmedim, işini yokuşa sürmedim menfaat beklemedim daha Sonra Amasya,Zile,Turhal

,Akıncılar ve Suşehri Şubesinden müdür olarak emekli oldum Buralarda görev yaparken Taşova’dan iyi adam çıkar dedirtecek kadar özverili çalışarak örnek olmaya çalıştım Buralarda görev yaparken Taşovalılarla ve Taşova ile irtibatımı kesmedim.2018 Ocak ayında emekli oldum.Bir kaç kişiye ekmek verebilmek için Önder lokantasını devir alarak 5 kişiye iş imkanı sağladım.Sonra gençlere devir ettim.Yine boş duramadım Yüksek okul öğrencilerinin barınma,iaşe ve burs sağlamak için gece gündüz taşovamızın iyi tanınması için elimizden geleni yaptık. Pandemi döneminde ve ilçemize gelen depremzedelere karşılık menfaat beklemeden yardıma koşan taşovamızın misafirperverliğini yardımlaşma ve dayanışma örneğini sağladık ve sağlamaya devam edeceğim.Bu nedenle Taşova ve Taşovalılar sevdamız olmuştur.Bu hususta kendimce “damdan düşer gibi, kimsenin, kimselerin ama hiç kimsenin sırtına basarak, haksız ve hukuksuzca karşınıza gelmediğimi düşünüyorum. Yalnızca sözle değil, özümle buradayım.

Benim için, dünyadaki hedeflerin doruk noktası, hayallerimin Taşova’ının inşaası için, Taşova’yı yeniden bölgenin parlayan yıldızı, cazibe merkezi, gurur duyacağımız, mutlu ve umutlu insanların, üretken, dinamik, çağdaş, yaşanabilir bir Taşova için buradayım. 20-25 yıl önce Taşovaya özenen Erbaa bizi ezdi geçti Erbaa Belediye Başkanı Seçim Konuşmasında Ben erbaayı Taşova yapacağım demişti ve yaptı Taşova ise Amasya İlçeleri içinde konum olarak en geri giden ilçe olmuştur., Yeşilırmak Vadisinin doğal merkezi, Taşovayı. Yeniden yeşertmek ve cazibe merkezi yapmak için burdayım.

Bu seçim partilerin değil Taşovalıların kendi seçimi

yerel seçimin bir parti meselesi değil, Taşova’nın ve Taşovalının kendi meselesidir; “Bu seçim adı üstünde yerel seçim. Ne Ankara’ya vekil gönderecek ne Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Bu seçim partilerin değil Taşovalıların kendi seçimi olacak. Taşova halkı 2000 yılından beri geri gidiyor gereken yardımı alamadığından dışarıya göç işsizlikten dolayı durdurulamayacak seviyeye gelmiştir.

Açık cezaevi gelecekti müjdesi bile alındı ama ne yazıkki O da sahip çıkılmadığından Gümüşhacıköy’üne yapıldı Tekstil firmaları geldi ne yazıkki yer gösterilemedi.

Ve yine Taşova halkı özellikle 2000’li yıllardan beri öğretilmiş çaresizlik gibi kanıksanan geriye gidişinin kararını yine kendisi verecektir. Küçülmeye, mutsuzluğa, giderek umutsuzluğa devam mı yoksa yeni bir enerji farklı bir vizyon ve sinerji ile değişim ve ardından gelişim mi kararını kendi hür iradesi ile verecektir.

Taşova halkı çağrım sizedir, sorun, sorgulayın, araştırın, parti taassuplarınızı gelin bu seçimde bir defalık olsun saklı tutun, geleceğiniz adına, çocuklarınız gençleriniz adına bize güç verin hep beraber özlediğimiz Taşova için yol alalım.”

Taşova tesadüfen oluşmuş, sıradan bir coğrafya değildir.Doğal, tarihi, ekonomik değerleri yanında insan kaynağı ile geçmişten beri bilinen bir yurt köşesidir. Alpaslan müzesi Boraboy gölü Baraklı kalesi gibi tarih yerleri olan geçmişte 11 Beldesi olan Tarihe ışık tutan verimli topraklarıyla sebze,meyve ve tahılgiller ile ün salmış Taşova Pazarı denince komşu ilçelerin akın ettiği ekonomik cazibe merkeziydi. Ne olduysa son 20 yılda oldu. İşte Sebze meyve hali ve soğuk hava deposu kurmak ilk işimiz olacak Önce teşhisi koyacağız ki tedaviyi doğru uygulayalım, sağlıklı bir yol alalım., “Doğduğum, mensubu olmakla gurur duyduğum bu şehri yalnızca sevdiğimden değil aynı zamanda bu şehre üzüldüğümden aday oldum. Yöneteceğimiz belediyenin Kaynakların etkin kullanılabilmesi, halkın kamunun kaynaklarından hakça ve eşit olarak faydalanabilmesi için aday oldum. İsrafın önlendiği, hakkın hukukun her şeyin önünde olduğu, Taşovalı olmak yeter demenin yeterli olduğu bir yönetim anlayışı için, Göç veren değil, göç alan yalnızca emeklilerin değil gençlerinin de yaşayabileceği bir Taşova için aday oldum.”

Programa; İl Başkanı İbrahim Mermer, ilçe başkanları, il ve ilçe Kadın Kolları,eski belediye başkanı Özgür Özdemir ve Taşovalı vatandaşlar katıldı.