İlçemiz Taşova’da vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda eden şehitlerimiz için dualar edildi. Bölücü terör örgütleri lanetlendi.

Taşova Gençlik Platformu 13 Ocak 2024 Cumartesi günü Vatanın Bölünmez bütünlüğünü korumak için canlarını seve seve feda eden kahraman Mehmetçiğimiz ve aziz şehitlerimiz ‘’terörü lanetliyoruz’’ adlı basın açıklaması düzenlendi.

Taşova Hükümet Konağı Anıt meydanında saat 15:30’da başlayan basın açıklaması Taşova Gençlik Platformu adına Mehmet Şenel yaptı.

Yapılan açıklamada;   Değerli Taşovalılar, aziz Türk milleti hepimizin bildiği gibi toprak bütünlüğümüzü korumak, birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına şanlı Türk ordumuz Kuzey Irak'ta operasyonlarını sürdürmektedir.

 Kilit pençe harekatı kapsamında gözü Kara vatan evlatlarımız bu zamana kadar hain, alçak bölücü terör örgütüne büyük verdirmiştir. Fakat son günlerde artan çatışmalar neticesinde 10 mehmetçiğimiz, 10 vatan evladımız, 10 ana kuzumuz şehadet şerbetini içmiş, bu vatan, bu bayrak bu, dil ve bu din uğruna bir an bile düşünmeden şehadete yürümüştür. Bu durum hepimizin yüreğinde kapanmayacak yaralar açmış ve hepimizi derinden sarsmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü adına gözlerine kırpmadan canını feda eden Aziz şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet Aziz Türk milleti ve kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Ruhları şat, mekanları cennet olsun.

 Değerli Taşovalılar geçmişten bugüne kadar birliğimize, bütünlüğümüze, bayrağımıza, dilimize ve dinimize birçok kez hain terör örgütü ve onların işbirlikçileri tarafından saldırılar olmuştur. Fakat gerek şanlı Türk ordumuz, gerek Aziz Türk milleti bu hainlere, bu alçaklara, bu bölücülere gereken cevabı her zaman vermiştir ve bundan sonra da gereken cevabı misliyle vermeye devam edecektir. Bölücü terör örgütleri şunu unutmasınlar ki bizler gerekirse şanlı Türk ordumuzun yanında vatan ve millet uğruna hainlere karşı savaşmaya her zaman hazırız, bu memlekette ne Gaffar Okkan’lar ne Fethi Sekin’ler ne de Ömer Halisdemir’ler tükenir söz konusu vatan olduğunda yediden yetmişe bütün Türk milleti birdir, tektir ve beraberdir, bizleri bölmeye çalışan birliğimize, bütünlüğümüze kast eden kim varsa hepsi terör örgütüdür, hepsi vatan haindir, hepsi alçaktır. Burada sizlerin ve Aziz Türk milletinin önünde bu alçakları lanetliyor şanlı Türk ordumuzun yanında olduğunu bildiriyoruz. Belki burada nice Türk yiğitleri toprağa düştü.

   Nice hikayeler yarım kaldı nice anaların yürekleri yandı ama yarım kalan hiçbir hikaye bizi öldürmedi. Aksine birbirine daha sıkı bağladı bizi daha da güçlendirdi bizi birbirimize daha da kenetledi, unutmasınlar ki Çanakkale'de yediden yetmişe nasıl omuz omuza mücadele ettiysek 15 Temmuz'da hainlere nasıl dur dediysek gerekirse bu vatan uğruna yine yeniden omuz omuza çarpışmaya hazırız, bizleri ölümle korkutamazsınız, bizleri bu vatan sevdasından vazgeçiremezsiniz, bizler bu vatan uğruna bir öldüysek yeri geldiğinde bindirilmeyi de biliriz.

 Kıymetli Taşovalılar bizler bir oldukça bizler beraber oldukça hiçbir kuvvet bizi bölemeyecektir. Gün birlik olma günüdür, gün beraber olma günüdür, gün bu hainlere dimdik ayakta olduğumuzu gösterme günüdür, gün aziz şehitlerimizin emanetlerine hatıralarına sahip çıkma günüdür. Konuşmama son verirken sizlerin huzurunda bölücü terör örgütü PKK ve yandaşlarını bir kez daha lanetliyor.

  Aziz milletimize başsağlığı diliyoruz şehitlerimizin ruhları şad olsun, milletimizin başı sağ olsun katılımlarınız adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum ayrıca bu organizasyonu kısa bir sürede hazırlanmasına göstermiş oldukları emek için Taşova’lı genç arkadaşlarıma Birlik beraber olduğumuzu göstermek adına hiçbir siyasi ayrım gözetmeden burada bulunan siyasi parti liderlerine vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olun var olun.