Kalmak mı, gitmek mi zor? diye sorarlarsa gidenin yolunun nereye olduğunu sorarım?

Sorarım ama cevabını ne giden, ne de kalan bilir Taşova’da.

  Gitmelerin henüz çok olmadığı 1990’lı yıllarımız vardı Taşova’da, Taşova’ya dair ve Taşova’ya hizmette sınır tanımayan dar imkanların bol olduğu ancak insanlarının çalışkan ve birlik ruhuyla hareket edebilen güzel adamların var olduğu şirin ilçemiz Taşova.

  Dünyamızda baskı yoluyla çoğaltılabilen matbaacılık 15. yüzyılda Almanya’da Johann Gutenberg ile başlar. Taşova’ya ulaşabilmesi 27 Mart 1971 yılında Ali Rıza Günaydın ağabeyimizle birlikte imkansızlıkların içinde kurulmuştur. Aynı günlerde gazeteciliğe yeni bir boyut kazandırarak Taşova Gazetesini kurar ve yayın hayatına başlar.

  Kurulduğu günden beri Ali Rıza Günaydın ve kardeşi Ahmet Günaydın Taşova’da yeni bir çığır açarak gazetecilik adına güzel işler yapmışlardır.

  Gazeteci deyince akla güzel tebessümüyle gelen Ali Rıza Günaydın ağabeyime Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeşi Ahmet Günaydın ağabeyime sağlıklı bir ömür diliyorum.

  Taşova’nın diğer bir gazetecisi tabi ki Cesarettin Tuzla’dır.

Cesarettin Tuzla hocamın fırtınalı bir ömrü, o kadar da renkli ve teknik konular içeren; Taşova tarihine yazılması gereken öğretmen, teknik tamir yönü, gazeteci kimliğinin yanısıra, Taşova’nın ilk ve tek Televizyonu TTV (Taşova Televizyonu)’nin kurucusudur.

  İmkansızlıkların diz boyu olduğu 1994 yılında kurduğu TTV, aynı yıl Taşova’nın 50. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini TRT Sanatçısı Gülşen Kutlu konserini tüm imkansızlıklara rağmen canlı olarak seyrettirerek ilçemizde Teknolojik bir devrim yapmıştı.

  8 Nisan 1995 yılında Taşova Televizyon ve Radyoculuk Anonim Şirketi olarak Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’den lisans alarak ülkemizdeki yasal yayın yapan 220 televizyon arasına girmeyi başarmıştır. Ne yazık ki, maddi imkansızlıklar nedeni ile Taşova TV yayınlarını 2003 yılında sona erdirmek zorunda kaldı.

Cesarettin hocam, Taşova’nın pazarı Perşembe günü kalabalık pazar yerinden canlı yayın yapıyorken oradan vatandaşların can güvenliğini tehdit edercesine geri geri giden arabayı tarifi canlı yayın tarihine geçecek nitelikteydi.

 Öğretmen Cesarettin Tuzla ile farklı zamanlarda da olsa aynı okulda çalışmış olmak ayrı bir güzellik olsa gerek.

  Kendisini en zor ve en olmadık zamanlarda dahi güler yüzüyle hatırladığım Cesarettin hocama Allah sağlıklı ve uzun ömür nasip etsin.

  Çalışan gazeteciler gününüz kutlu olsun. Taşovamızın güzelleşmesinde ve gazetecilik anlamında hizmet eden; Liseden sınıf arkadaşım Tevfik Öztürk, Amasya Güzel Sanatlar Lisesinden öğrencim Serdoğan Sıvacı ve Erhan Gündüz kardeşimin Çalışan Gazeteciler günlerini kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

10/01/2024

Ahmet Taşova

Amasya