Belediye Başkanı Bayram Öztürk “Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla mesai gözetmeksizin üstün gayret ve özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. Şehrimizin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlayan gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek söze başladı.

 Yemekte yaptığı konuşmasında gazetecilerin kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına mesai saati gözetmeden, zor şartlar altında görev yaptıklarını ifade eden Başkan Öztürk, “Gazeteciler olarak sizler gece gündüz demeden, hafta sonu demeden, bayram demeden özveriyle çalışıyorsunuz.  

 Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına zor şartlarda işinizi yapıyor; çoğu zaman ailenizden, sevdiklerinizden fedakârlıklarda bulunuyorsunuz. Özellikle Ortadoğu coğrafyasındaki kriz bölgelerinde yaşanan çatışma, iç savaş ve karışıklıklar nedeniyle yaşanan gelişmelerin objektif bir şekilde uluslararası kamuoyuna aktarılmasında Türk basını eşsiz bir görev yüklenmiştir.

  Maalesef, bütün korkunçluğuyla devam eden Gazze savaşında masum sivillerin yanında görevlerini yapan gazeteciler de hedef alınıyor. Çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana 112 gazeteci görevini yaparken İsrail askerleri tarafından öldürüldü. İsrail’in katliamlarını ve vahşetini objektif bir şekilde bütün dünyaya anlatan gazetecilerin görevlerini yaparken öldürülmesi vicdanımızı yaralıyor” dedi.

Daha Sonra davetli gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk; İlçemiz Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yolunun bozuk stabilize yolu ile bir çalışma yapılacak mı? sorusuna Havaların ısınması ile birlikte asfalt yapılacağını belirtti, ilçemizin suyla ilgili yaşamış olduğu problemi ile ilgili soruya Alpaslan yolu üzerinde bulunan su deposunun eksikliklerini gidererek oradaki depoyu da daha modern bir hale getirerek faaliyete geçireceğiz dedi.

Son günlerde sosyal medyada çokça konuşulan Organize sanayide gelinen son durum nedir sorusuna; Organize sanayi çok yakın bir süre içinde alt yapı çalışmalarına başlanacağını belirtti.

 Zeyn Otel’de düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri Erkan Kaplan, Adem Kara ve Selçuk Soyal, Kültür Sosyal İşler Müdürü Ömer Sayar ve Belediye Basın Sorumlusu Orhan Türkoğlu’nun yanı sıra, Taşova Net Editörü Erhan Gündüz, Taşova.gen.tr Editörü Ahmet Günaydın, TRT Haber Muhabiri Cesarettin Tuzla, Anka Haber Ajansı Muhabiri Rafet Öztürk, Anadolu Ajansı Muhabiri Tevfik Öztürk, Taşova Gazeteci Yazı İşleri Müdürü ve İHA Muhabiri Serdoğan Sıvacı katıldı.