İlçemize Organize Sanayi Bölgesi OSB kurulması noktasında yeni yılın ikinci günü sosyal medya platformlarında başlayan kampanya giderek büyüyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı konuyla ilgili farklı görsellerle duygularını paylaşıyorlar.

  İlçemize bir OSB gerekiyor çünkü geçmiş dönem siyasilerimizin ilçemize vermiş olduğu zararlardan dolayı ilçemiz sürekli göç veriyor.

İlçemize yapılması söylenen organize sanayi nereye yapılmalı?

Taşova OSB için alt yapısı hazır mı?

Bu soruları aklımıza getirmemiz lazım,

  İlk olarak ilçemize yapılmak istenen OSB’nin nereye yapılması hakkında hem fikir olunması gerekir, OSB ilk olarak ilçemizde karar verilen yerin Dörtyol köyü karşısında bulunan mera alanı olarak söylendi. Daha sonra proje çeşitli nedenler ile iptal edilip Çambükü köyü mera alanına kaydırıldı.

 Dörtyol köyü mera alanından projenin kaldırılma sebebi bölgenin ırmak yatağına yakın olması ve olası bir ırmak taşkınında sular altında kala bilme ihtimalinin olduğu olarak belirtilmişti.

 

Çambükü köyü mera alanında yürütülen proje köy halkının açmış olduğu davalar ile bilirkişi heyetinin incelemesi sonucu çıkan raporda bölgeye sel yataklarının hakim olduğu ve olası bir doğal afete karşı OSB alanının baskın altında kalma ihtimalinin olması. ( Sel yatakları Kırkharman köyünden başlıyor).

 Peki Çaydibi köyü muhtarı; Çaydibi Köyü Muhtarı Biz OSB Yeri İçin Hazırız diye yer göstermesi hiç kaile alınmadı.

 O günlerde çıkan haber de; İlçemizde en büyük hudut namesi olan Çaydibi köyü muhtarı Erkan Yılmaz son günlerde yaşanan OSB yeri için bizleri ziyaret ederek, Çambükü köyünün arazisine yapılmak istenen OSB yerinin yanlış yer olduğunu ve köylünün istememesine rağmen inatla neden oraya yapılıyor. Biz Çaydibi köyü olarak Taşova’nın en büyük hudut namesi olan köyüz ve biz daha önce bu kargaşalığı bitirmek için Kaymakam beye bizim 2000 dönüm mera alanımız var OSB’ye de yeter, köylüye de gelin buraya OSB i kurun dedim.

Biz Çaydibi Köyü olarak OSB nin bizim mera ve devlet arazimize kurulmasını istiyoruz.

Bu sözlerin ardından neden acaba bile denilmedi .

Peki Taşova OSB için Hazırmı?

Son günlerde ilçemizde yaşadığımız problemler saymakla bitmez bunlardan önde gelen problemler temiz su ve konaklama.

Son dönemlerde yaşadığımız ve binlerce vatandaşımızın yaşadığı zehirlenme problemi her ne kadar su analizi temiz çıktı denilse de herkes uzun zamandır çalışmayan su pompasını çalıştırıp depoya su basıldığı ve bu problemle zehirlenme yaşandığı biliniyor. Eskimiş borular çalıştırılmamış su pompası ve en önemlisi kendi cazibesi ile gelen içme suyunu pahalıya almamız.

Gelelim konaklama problemleri o denemde yapılan açıklamalarda OSB alanına fabrika kurmak isteyen 33 firma olduğu belirtilmişti ama bu firmaların isimleri açıklanmamıştı.

Yani 33 fabrika her bir fabrikada 50 personel çalıştığını düşünsek ve bu ailelerin çekirdek aile  olduğunu var sayarsak 4950 kişi olarak nüfusumuz artış gösterir. Peki çekirdek aile konaklama imkanı nasıl çözülecek? ( Henüz ilçemize açılmış üniversite öğrencilerimizi konaklatamamışken Kayıtlarını dondurup giden öğrencilerimiz, konteynırda kalan öğrencilerimiz olmuşken?

Tabi bunların yanı sıra trafik problemleri ayrı bir problem olacakken.

İlk önce bir işe başlanmadan bu işin alt yapısını kurmamız gerekir yoksa yıllardır Taşova yapılan kara düzen projeler gibi yapılırsa bu yine Taşova’ya ihanet olur.