Ülkemiz 22-23 Aralık gecesi gelen haberler ile sarsılmıştır. On iki vatan evladının şehit düştüğü alçak saldırılar terörün kirli yüzünü bir kez daha göstermiştir.

 Askerlerimizin can güvenliği ve yaralılarımızın sağlık durumu en başta gelen endişe kaynağımızdır. İki gece üst üste aynı bölgede 12 şehit verilmesi yanında, halen bölgede bulunan Mehmetçiklerimizin güvenliğinin tam olarak sağlandığına ilişkin sağlıklı bilgilerin kamuoyuyla paylaşılmaması Milletimizin acısını ve üzüntüsünü daha da artırmaktadır.

 Bu nedenle TBMM nin hiç zaman kaybetmeden derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanının Gazi Meclise gelerek Milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur. Ancak böyle bir oturum sonrasında bölgeden ve gelişmelerden kapsamlı ve doğru şekilde bilgi alan siyasi parti gruplarının ortak bir metin çalışması yapmasının doğru olacağı düşüncesindeyiz.

 Hain saldırıların neden engellenmediğinin ve sorumluların ihmalleri olup olmadığının açıklığa kavuşturulmadan atılacak adımları şehitlerimizin hatırasına bir saygısızlık olarak değerlendiriyoruz.

 Bunun yanında milletimizi tarifsiz bir üzüntüye ve eleme gark eden böylesine acı ve elim olayın ardından Ulusal Yas ilan edilmesi bütün toplumun ortak talebidir. İktidarı, daha fazla gecikmeksizin bu yönde tutum olmaya davet ediyoruz.

Terörün hedeflerine ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bunu yaparken de sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz. Terörü kınamıyor; LANETLİYORUZ!!! Milletimizin başı sağ olsun.

 

Ömer SAYAN

CHP Taşova İlçe Başkanı