31 Mart 2023 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye başkan aday Ömer Özalp düzenlediği Açıkhava toplantısı ile adaylığını duyurdu.

 14 Aralık 2023 Perşembe günü ilçemiz eski buğday pazarı (Taşova Meydanı) parti binası önünde düzenlenen programda Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, Merzifon Belediye Başkanı Alp Karğı, Millet Vekili Reşat Karagöz ve İl başkanı İlker Küp’ün konuşmalarının ardından adaylığını duyuran Özalp;

Sayın Milletvekilim, Sayın İl Başkanım, Sayın İlçe Başkanlarım, uzaktan yakından gelen, bizimle bu mutlu günü paylaşan sevgili yol arkadaşlarım, değerli partililerim, değerli basın, saygı değer Taşovalılar. Hepinizi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.

            2012 yılından bu yana Taşova İlçe Başkanlığı görevini yürütmekteyim. O günden bu güne geçen on iki yıllık süre içerisinde birlikte görev yaptığım, Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım, kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlikte Taşova merkezi ve köylerinde, genci yaşlısı, kadını erkeği ve çocuğu ile toplumla iç içe olduk. Taşova’nın çevresinden, doğasına, havasından suyuna değin tüm sorunlarıyla ilgilendik, dertleriyle dertlendik, çözümü için mücadele ettik.

Bir yerel yönetim seçimi süreci içerisindeyiz.  Taşova’mızın sosyal ve ekonomik birçok sorunu olduğu hepimizin malumu. İlçemiz, uzun bir süredir, Belediyeciliği sadece musluktan su akıtma  ve çöp toplamadan ibaret sayan bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmektedir. Taşova’mızın,   altyapıdan, şehir planlamasına, yeşil alandan trafik düzenlemesine, sosyal kültürel tesislere ve en önemlisi İSTİHDAM alanlarına kadar top yekûn bir belediyecilik anlayışı değişikliğine ihtiyacı vardır.

Yerel Yönetimler demokrasinin beşikleridir. Katılımcı demokrasi yerel yönetimlerde hayat bulur, beslenir.  Taşovamız önce insan diyen, halkçı,  kamucu ve sosyal belediyeciliğe, farklılıklara saygı duyan, katılımcı demokrasiyi öne alan, bir Sosyal Demokrat Belediye Başkanına ve yönetim kadrosuna hasrettir.

Taşova’mızın yakıcı sorunlarından en önemlisi gençlerimizin işsiz olmasıdır.

Bizim yönetimimizde istihdam öncelikli, belediyecilik anlayışı egemen olacaktır. Sermayenin, yatırımcının ilçemize gelmesini teşvik amacıyla arsa üretimi ve tahsisi yapılacak, altyapı hizmetleri tamamlanıp yatırımcının gelişini sağlamak olacaktır.  Kuracağımız belediye iştirakli şirketler aracılığıyla yeni iş alanları, istihdam alanları oluşturacağız. Gençlerimize iş imkanı sağlamak en önemli görevimiz olacaktır.

Bizim yönetimimizde ortak aklı öne çıkaran bir belediyecilik anlayışı egemen olacaktır.

 Mahalle Muhtarlarının, mahallede yaşayanlar tarafından seçilecek mahalle temsilcilerinin, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin, gençlik temsilcilerinin içinde olduğu bir KENT KONSEYİ kuracağız.  Kent Konseyinin periyodik toplantılarında öne çıkan ihtiyaç ve hizmet öncelikleri, belediyemizin hizmetlerinde pusulamız olacaktır. Hizmetler,  yatırımlar ve istihdam bu öncelik sırasına göre yapılacaktır.

Bizim yönetimimizde şeffaf belediyecilik anlayışı egemen olacaktır.

Belediyenin gelir gider durumu, yapılan yatırımların tutarları, ve belediye meclis kararları üç ayda bir belediye binası önünde billboardlar da halkımızın bilgilerine sunulacaktır.  Halkımızın vergilerinden oluşan belediye bütçesinin nereye harcandığından delikli bir kuruşuna kadar halkımızın haberi olacaktır.

HEDEFİMİZ yüksek binalarla kuşatılmış, beton yığınları ile boğuşan mahalleler yerine,  yeşili, yeterli otoparkı ve çocuklarımızın gönüllerince koşup oynayacağı parklarla çevrili planlı, temiz,  nefes alabileceğimiz bir Taşovadır.

Sevgili yol arkadaşlarım. Değerli hemşerilerim. Saygıdeğer Taşova halkım.

Taşova da yaşamaktan dolayı Taşovaya olan hizmet ve gönül borcumuzu biliyorum.  Hepimizin huzur içinde yaşadığı,  hakça paylaşan, el ele kol kola  dostça, kardeşçe yaşayacağı Taşovayı birlikte var edeceğiz.

Ne yapacaksak halkımızla birlikte halkımız için yapacağız.

Bu düşüncelerle 31 Mart 2024 Yerel Yönetim Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Taşova Belediye Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Yeşil bir çevre,  nefes alan bir Taşova’ya adayım.

Gönül Belediyeciliğine, sosyal belediyeciliğe, hizmet belediyeciliğine adayım.

Saygıdeğer hemşehrilerim, sesime ses verin.  Sesime nefes verin.  Sesime yürek verin.  Sesime el verin. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. dedi.