Atatürk anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Milli Eğitim Müdürü Mahmut ÜÇAĞAÇ tarafından sunulmasından sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

  Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulunda devam eden program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Milli Eğitim Müdürü Mahmut ÜÇAĞAÇ

"Öğretmen insanların ayakları üzerinde durmasını sağlayan yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kavramları yardımcı olan yol gösteren ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayıda karşısına çıkabilecek zorluklarda kendisini yıldırmayacaktır. Öğretmenlik her şeyden önce bir gaye mesleğidir" dedi.

Emekliye ayrılan Öğretmenler adına şanlı bayrağımızın devir teslimini yapan Emekli Öğretmen Yılmaz Tural, “Atatürk’ün dediği gibi, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek için hizmet verdim. şimdi de bayrağımızı öpüyor genç arkadaşımız Nesibe Dilay Altınok’a Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün düsturuyla teslim ediyorum” dedi.

Şehit Orhan Gülmez Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sunumları ile sona eren programa Kaymakam Efe KILIÇ, Belediye Başkanı Bayram ÖZTÜRK, siyasi parti başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.