13 Ekim 2023 Cuma günü Cuma namazı sonrası bir araya gelen STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ellerindeki Türk bayrağı ve Filistin bayrakları ile slogan atarak ABD ve İsrail’i protesto etti.

 Basın açıklaması yapan Taşova Orman köyleri Derneği başkanı Kazım Özdemir; Bu gün burada ve tüm Türkiye’de Filistin toprakları ile birlikte İsrail’in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz.

  Katil ve işgalci İsrail 40 kilometrelik Gazze şeridinde adeta hapsedilmiş iki buçuk milyon Müslümanı tüm dünyanın gözü önünde kadın çocuk demeden savaşa ve insanlığa dair tüm hakları kaldırılarak üzerlerine fosfor bombası yağdırarak aç, susuz ve ilaçsız bırakarak hastaneleri bombalayarak Mısır’a açılan kapıyı kapatıp denizden kuşatarak masum insanları katlediyor.

 Adaletten ve insan haklarından bahseden ve hiçbir zaman medeni olmayan Avrupa Birleşmiş Milletleri, Nato ve Amerika İsrail’in bu zulmüne destek veriyor. Taşova Sivil toplum kuruluşları olarak Filistin’in haklı davasını savunmaya devam edeceğiz.

Başta Türkiye’yi, İslam ülkelerini, Uluslararası mekanizmaları İsrail’in bu hukuksuz atmış olduğu bu bombaları durdurmaya çağırıyoruz. Dedi.