Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni

  2014-2015 akademik yılında ilçemizde Otobüs Kaptanlığı ve Posta Hizmetleri bölümleriyle faaliyete geçen Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu’na geçtiğimiz yıl Raylı Sistemler Bölümü açılmıştı.

  Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren yüksek okulun bu yıl 2016-2017 akademik yılı mezuniyet (1) töreninde 91 öğrenci mezun oldu.

  Törene Amasya Üniversitesi Rektör Vekili Kemal Polat, Kaymakam Kudret Kurnaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üthm Özgün Deniz Gezici, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Murat Mor İl genel meclisi üyesi Sezai Cingöz, İş Adamı Ali Rıza Ağış, Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Özyurt, üniversite ve yüksek okul akademik personeli, öğrencilerin aileleri, YABO okulu öğrencileri katıldı.

  16 Mayıs 2017 Salı günü saat 17.00’de ilçemiz kapalı spor salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın sunumunu Kasım Alper Özdemir yaptı. Semazenlerin gösterisinden sonra Yüksekokulun posta hizmetleri bölümü birincisi Ufuk Sözen, bir konuşma yaptı.

  Meslek yüksek okulu müdürü Doç. Dr. M. Burak Bilgin açış konuşmasında Yüksek okuldaki süreçle ilgili bilgi verdi.

  Daha sonra söz alan Amasya Üniversitesi Rektör vekili Kemal Polat “Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin, devletine, milletine, vatanına, güzel hizmetler yapacağına inanıyorum” dedi.

  Otobüs Kaptanlığı ve Posta Hizmetleri bölümlerini ilk üç derecede bitiren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Geçici mezuniyet (1) belgelerini akademik heyet tarafından öğrencilere takdiminden sonra, 10. yıl marşı eşliğinde kep fırlatma töreni yapıldı. Öğrencilerin eğlenceleriyle mezuniyet (1) töreni sona erdi.