Amasya’nın Merzifon ilçesi Çayırözü köyü mevkisin de 30 Eylül 2023 Cumartesi günü sabah 6.45 sularında Ankara’dan Tokat istikametine giden Erova firmasına ait 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü Merzifon’un Çayır Özü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrilmişti. Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada 6 yolcu hayatını kaybettiği, 35 yolcuda yaralanmıştı.

  Kazada vefat eden yolcular arasında 22 yaşındaki ilçemiz Yüksel Akın üniversitesi posta hizmetleri 1. Sınıf Posta hizmetleri öğrencisi Semanur Tahtakılıç öğretmenler ve sınıf arkadaşları tarafından düzenlenen törenle anıldı.

  Sırasında resminin konulduğu alana arkadaşları ve öğretmenlerinin karanfil bıraktığı anma programında Taşova İlçe Müftüsü Ferhat Koçak dua etti. Daha sonra konferans salonunda devam eden programda, Tahtakılıç’ın resmi salona girdiğinde dönem arkadaşları bir anda ayağa kalkıp, alkışladılar.

  Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üy. Ercan Şahin, “Acı bir durum. Okula kayıt yaptırmaya gelen öğrencimiz, kendi umutları hayalleri vardı burada. Bir meslek sahibi olmak istiyordu. Onun hayallerini inşallah, buradaki arkadaşları gerçekleştirecek. Öğrencimiz Semanur’a ve hayatını kaybeden diğer öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

  Aynı firmanın başka otobüsüyle seyahat eden sınıf arkadaşı Ayşegül Zehra Ekinci, “Bende arkadaşım gibi aynı firmayla geliyordum, ondan bir sonraki otobüsle geliyordum. Buraya bütün umutlarım ve heyecanımla birlikte geliyordum. Arkadaşımız için çok ama çok üzüldüm. O umuduyla gelip, o umudun yarıda kalması orada bırakılması çok zor bir durum. Hepimiz adına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.