Bir mübadil köyü olan ve geçtiğimiz yıllarda imara açılan köy girişindeki Kümeevleri mahallesiyle yaklaşık 3 kilometre uzunluğuna ulaşan Hacıbey köyünün Camii yapımında gönüllü hizmet eden Demir Ali Konyar konuyla ilgili gazetemize açıklama yaptı:

  ”Taşova Milli Emlak Şefliğince Hacıbey köyü Kalecik mevkiinde hazineye ait 101/1 ada parseldeki 1246.76 metrekare taşınmaz üzerine cami ve müştemilatı yapılmak kaydıyla Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisi yapılması üzerine resmi kurumlardan gerekli izinler alınıp proje ve ruhsatlandırma işlemleri tamamlanarak 1 Ekim 2023 günü cami yapımını 2 yıl içerisinde tamamlayarak hizmete açılması taahhütünde gönüllü olarak üstlenerek ilçe müftüğümüzce protokol imzalayan Bozkurtlar İnşaat sahiplerinin babaları Fehmi Bozkurt iş makineleri ile inşaatın yapımına başlamıştır. Harita mühendislik hizmetleri kendisi de Hacıbeyli olan Geotaş Mühendislik sahibi Koray Konyar tarafından herhangi bir ücret alınmadan yapılmaktadır. Yapımına başlanılan cami ile köy içerisinde bulunan cami  arası yaklaşık 1300 metre olduğundan ezan sesi Kümeevlerinden sağlıklı duyulamamakta vakit namazlarına vatandaşların zamanında ulaşmalarında sıkıntılar olduğu bilinmekte olduğundan Kümeevleri mevkiine cami yapılması elzem olmuştur. İnşaatın yaklaşık bugünkü fiyatlarla maliyetinin 3 milyon TL civarında olacağı inşaat mühendisliğince hesaplanmıştır.

  İnşaat yapımında yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların yardımları diyanet vakfının aşağıda verilen hesap numarasına adı soyadı ve Hacıbey Köyü Cami İnşaatı ibaresi yazılarak yatırılabilirler.”