Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında üç yüz elli bin pullu sazan yavruları ilçemiz Uluköy barajına bırakıldı.

  Haziran-Temmuz aylarında elde edilen pullu sazan larvaları Eylül- Ekim ayına kadar beslenmesi sonrası 4-6 cm boyutlarına geldiği zaman programlanan baraj, göl ve göletlerine bırakılıyor.

 İlçemiz Uluköy barajına Taşova İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince bırakılan pullu sazan yavruları, özel poşetler içerisinde getirilen balık yavruları baraj suyuna adapte edilerek bırakıldı. Herhangi bir suni besleme yapılmaksızın tamamen doğal ortamda yaşamını sürdürecek olan balıklar iki yıl koruma altında kaldıktan sonra neslini sürdürebilecekler.

  Balıkçılığın sürdürülebilir olmasının kurallara bağlı avcılık ile mümkün olduğunu belirten İlçe Tarım Müdürü Mustafa Okur yaptığı açıklamada “su ürünleri stoklarını arttırmak amacıyla Bakanlığımızca yürütülen balıklandırma programı kapsamında müdürlüğümüzce her yıl ihtiyaç doğrultusunda göl ve göletleri balıklandırma çalışmalarına devam edileceğini ve en az bir kez üremelerine imkan tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.’’ şeklinde konuştu.