Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün İlçemiz Taşova’da 4 Eylül 2023 Pazartesi günü akşam saatlerinde şehir suyundan kaynaklanan kusma, halsizlik baş dönmesi gibi şikayetlerle hastaneye başvuru yapıldığı malum olayla ilgili yaptığı açıklamalarda 11 Eylül tarihinde okulların açılacağı ve problemin nedeninin açıklanmadığı için endişeli olduklarını açıkladı.

  Eğitim Sen Amasya Şube Başkanı Mustafa Ölgün yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz günlerde Taşova ilçemizde şebeke suyundan zehirlendiğini beyan eden çok sayıda vatandaşımız hastanelere akın etti. Bu konu ulusal basına kadar yansıdı. CHP ve İYİ Parti ilçe başkanları açıklamalar yaptı. Olayın boyutlarının açıklanandan daha büyük olduğu iddia edildi.

  Tüm bu nedenlerle Eğitim Sen olarak okulların açıldığı 11 Eylül tarihi itibari ile endişeliyiz! Hiçbir kimsenin çocuklarımızın ve eğitim emekçilerinin sağlığı ile oynamasına göz yumamayız. Yetkilileri bir an önce açıklama yapmaya,  önlem almaya davet ediyoruz. Çocuklarımızın ve eğitim emekçilerinin yaşayacağı en ufak bir sağlık probleminde Eğitim Sen olarak sorumlular hakkında gereken tüm yasal mücadeleyi vereceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.