Taşova İlçemizde içme suyundan dolayı Bulantı, Kusma, ishal ve karın ağrısı şikayetiyle yaklaşık 1500 kişi Taşova Hastanesine baş vurmuş yoğunluk fazla olduğundan Erbaa ve Amasya Hastanelerinde tedavi görmüşlerdir.

 İlçemizde şu ana kadar böyle bir olay olmazken bu olaya sebep olan hata nedir? Belediye de açıklama yapmıyor.

  İki gün ara ara su kesintisi olmuştu. Bazı duyumlara göre eski isale hattından sanayide bulunan Pompadan depoya su basıldığı söyleniyor eğer bu doğruysa uzun süre kullanılmayan isale hattında biriken mikroplu su direk depoya verildiyse zehirlenme bundan dolayı olmuş olabilir mi? Yok şayet su basılmadıysa iki gün ara ara su niye kesildi? Su mu az? Su arızası varsa nerede ne zaman oldu. Bir de halk arasında hayvan leşi karışmış deniyor, eğer doğruysa bu daha da vahimdir. Halkımız bunu bilmek istiyor. Taşova halkı bunu hak etmiyor.  21. yüzyıldayız, İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı.

Belediye vatandaşlarımız hastanelik olunca ikinci bir duyuruya kadar suyun içilmemesi için uyarı yapıyor. Ama ihtiyaç için kullanmak üzere su dağıtamıyor.

İkinci bir sorunda Su deposunun etrafı açık, tel örgüye alınmalı ve gerekirse nöbetçi konulmalı tedbir alınmalı.

  Belediyenin üç tane asli görevi vardır. En başta geleni halkına temiz ve sürekli su temin etmek. İkincisi: Temiz pırıl pırıl cadde ve sokakları olan belde ve Kanalizasyon. Kanalizasyon zaten mevcut.

Belediyeden daha detaylı açıklama bekliyoruz.

Bu konuda ihmali olan yetkili ve görevliler hakkında yasal işlem başlatılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Ahmet Özdemir

İYİ Parti İlçe Başkanı ‎