2004 yılında Milli Eğitim Bakanlığının 14 Temmuz 2004 tarih ve 6387 sayılı bakanlık emri ile Taşova İmam Hatip Lisesi binasında eğitim öğretime başlayan Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi 17 Mart 2008 gününden itibaren kendi binasında eğitim ve öğretime devam ediyor.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sonuçları belli oldu. Konuyla ilgili Şehit İdris Bolat Anadolu Lisesi Müdürü Osman Uysal bir açıklama yaptı:

”Bu yıl da 26 öğrencimizi üniversite ile buluşturduk. 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezunlarımızdan 9 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere yerleşirken 17 öğrencimiz de ön lisans programlarına yerleşti. Gerçekte daha çok öğrencimizin 4 yıllık fakültelere yerleşme imkanı mevcutken daha iyi bölümlere yerleşmek maksadıyla bir kısım öğrencilerimiz tercih yapmayarak bir yılda hazırlanıp sınavlara katılmak istemektedirler.

Öğrencilerimizden Ahmet Yurt Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği, Sait Dursun Akgün İnşaat mühendisliğini, Tuana Hancı ve Kardelen Aşık Kamu Yönetimi, Aylin Andaç Turizm İşletmeciliği, Ali Aydın Finans ve Bankacılık, Zehra Koç ve Emre Gülen Tarih, Zeynep Sude Şenol Sosyal Hizmetler bölümlerine yerleştiler.

Bunun yanı sıra 17 öğrencimiz de Adalet, Çocuk Gelişimi, Eczane Hizmetleri, Fizyoterapi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Harita ve Kadastro, Laborant ve Veteriner Sağlık, Mekatronik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Otomotiv Teknolojisi, Sosyal Güvenlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği gibi nitelikli mesleklere sahip olacakları ön lisans programlara yerleşerek üniversiteli oldular. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyor ailelerini sevinçlerini paylaşıyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, idareci arkadaşlarıma, öğretmen arkadaşlarıma bu başarının oluşmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”