12 Ağustos 2023 Cumartesi günü yapılan kongrede; Cumhuriyet Halk Partisi Taşova ilçe Başkanlığına Ömer Özalp tekrar seçildi.

 Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda yapılacağı ilan edilen kongre, teknik arıza gerekçe gösterilerek Yüksekokul yemekhanesine kaydırıldı.

  Saat 13.00’de saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığını; Amasya milletvekili Reşat Karagöz, Başkan yardımcılığını: Arif Yılmaz, katip üyeliklerini: Mehmet Sayan ve Eylem Yasemin Koçak yaptılar.

 CHP İl Başkanı Turgay Sevindi ve yönetiminin katıldığı kongrede Amasya milletvekili Reşat Karagöz ve İlçe Başkanı Ömer Özalp birer konuşma yaptılar. Gündem maddelerinin icrasından sonra ilçe iki adayın bulunduğu seçime Hacı Kadir Demir’in listesinin eksik olduğundan dolayı kabul edilmedi ve tek aday olarak seçime gidildi.

   Seçimde; yönetim kurulu 12 asıl, 12 yedek üye ve İl başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak 20 il delegesi seçildi. 129 delegeden 61’inin oyunu alan Ömer Özalp’ın İlçe Başkanı seçildiği kongrede; Yönetim Kurulu asıl üyesi olarak; Ömer Sayan, Maliki Yaşar, Fahri Koçhisar, Gülahmet Şenel, Mehmet Cevahir, Yusuf Torun, Necdet Üstüntaş,  Orhan Yılmaz, Şükriye Yufkacı, Yılmaz Tural, Berat Kara ve Ali Fuat Aytaç seçildiler.