İlçemize bağlı Şahinler köyü muhtarı evinin terasına yaptırdığı Amasya silueti ile görenleri hayran bıraktı.

  Amasya’nın Harşena Kalesi, Kral Kaya Mezarları ve Amasya’nın gerdanlığı olan Yeşilırmak’ın üzerinde duran Yalıboyu Evleri’ni evinin duvarında görenler adeta şaşkına dönüyor.

 Şahinler köyü Muhtarı Cemal Karagişi, “ Amasya’ya çok gidip geldiğimizden, kızım, oğlum ve kız kardeşimle yalıboyunda çok gezerdik.

   Ben dedim, bunu nasıl evimize götürürüm. Amasya gerçekten şuan içimizde, her gün Amasya’dayız. O özlemi gerçekten gideriyoruz. Amasya gerçekten güzel bir şehir, şehzadeler şehri, Amasya’nı herkesin gelip görmesini isterim. Tarih burada kokuyor, Yeşilırmak gümbür gümbür akıyor. Amasya özlemini gidermek isteyenler, gelsin buyursun Amasya’yı görsün, ben evime taşıdım.

   İnsanlar şaşıyorlar nasıl yaptırdım diye, gerçekten kendilerini Amasya’da zannediyorlar. Bize her yer Amasya. Amasya, bambaşka bir şehir, eğer bu şehri görmediyseniz hiçbir şey görmediniz sayarım” dedi.

  Memleket özlemini bir nebzede giderebilmek adına evinin duvarına memleketinin siluetini yaptıran Şahinler köyü Muhtarı Cemal Karagişi, görmek isteyenleri memleket hasreti çekenleri evine davet etti.