İlçemiz bağlı Devre köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar, yaban domuzlarından dertli.

  Köyde yaşayan ve Buğday ve Ayçiçeği gibi çeşitli ürünleri yetiştiren çiftçiler yaban domuzlarının bu tarlalara karşı dadanmasından dolayı çok dertli. Ürettikleri ürünlerinin çoğunun hasat zamanı yaklaşmışken üretici ürünleri alamayacak duruma geldi. Yaban domuzlarına karşı sürekli nöbet tutar hale gelen vatandaşlar yetkililerden bu duruma karşı yardım istedi.

 Aynı zamanda Devre Muhtarlığı İhtiyar Heyeti Enver Yılmaz başta olmak üzere birçok çiftçi, “Domuzlardan bıktık artık, canımız bağrımız yandı” diye dert yanıyor.

  61 yaşındaki Enver Yılmaz, “Buraları domuzlar bu hale getiriyor. Kurtaramıyoruz. Bu vaziyeti ekinler tane tuttuktan sonra biçtirene kadar devam ediyor buğdaydan Sonra ayçiçeklerine başlıyor. Gerektiği yerde nöbet tutuyoruz. Tutmazsak bu hale getiriyorlar ekinleri. Mecbur nöbet tutmak zorunda kalıyoruz. Zarar çok ne ekin alabiliyoruz, ne ayçiçeği, ne samanı ne tanesi. Hiçbir şey bırakmıyor. Devlet büyükleri mümkünse yardımcı olsunlar. Domuzlardan bıktık ki hem de ne kadar. Canımız bağrımız yandı. Kurtarma şansımızda yok. Eğer bize yardım ederlerse, eleriz dağı taşı gerekeni yaparız” dedi.