Yeşilırmak mahallesi, Mustafa Kemal Paşa caddesinde hizmet veren Taşova Tarım Kredi Kooperatifi Hizmet Binasının Temel Atma töreni 14 Ekim 2022 günü gerçekleştirilmişti.

  Binanın yeri 2001 yılında dönemin Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdürü Tekke beldemizden Ömer Kervan tarafından kazandırılmıştı. Doğu mahallesi, Uluköy yolu üzeri TOKİ Konutları karşısındaki parselde 20 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 12.00’de başlaması gereken tören, bir saat gecikmeyle 13.00’de başladı.

   TKK Hizmet binası, depo ve Mini Marketin açılış törenine: Amasya Vali Vekili Bekir Sıtkı Dağ, milletvekilleri: Haluk İpek ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Bayram Çelik, Amasya Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Yasin Cebeci, Kaymakam Ahmet Gökcecik, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, TKK Bölge Müdür Yardımcıları: Harun Murat Çakın ve  Ahmet Karagaytan, TKK Marketler Samsun Bölge Müdürü Elif Bayraktar, Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Kurt, Taşova Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü H. Mustafa Katıtaş, çevre TKK müdürleri, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluş yöneticileri, daire müdürleri, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Bilir, Samsun TKK emekli Bölge Müdürü Ömer Kervan ve üreticiler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Müdürü Yasin Cebeci, açılış konuşmasında; Açılışını yaptıkları tesisin bu sürecin en iyi örneği olduğu gibi Türkiye’deki ilk örneği durumda bulunduğunu vurguladı.

“Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen hizmet binası ve market alanı 8 bin ton kapasiteli çelik siloları olan projedir, Açılış töreni, hizmet binası ve marketin açılışının ardından tesislerin gezilmesiyle sona erdi.