Kendilerini şöyle tanıtıyorlar: ”Serüvenimiz 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde, “10 Gönüllü Gün 1000 Gönüllü Genç” adıyla başladı. 2014 yılından itibaren ise “Damla Projesi” adıyla devam eden gönüllülük faaliyetlerimiz, Eylül 2016’dan sonra Damla gönüllüleri tarafından Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği (UDG)’nin de kurulmasıyla  bir gönüllü hareketine dönüştü.

   Uluslararası Damla Gönüllülük Hareketi olarak, “insanlığın ihtiyacı olan merhametli gönüller inşa etmek” amacıyla yola çıktık. Bu yolda bizler, kalbimizin ulaşmadığı tek bir ülke, tek bir il, tek bir köy, tek bir okul ve tek bir canlı bırakmamak, geleceğin mimarları olan gençlerle daha iyi bir dünyaya ışık tutmak için çabalıyoruz.”

  Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı toplum yararına çeşitli gönüllülük faaliyetleri ile ülkemizin bir çok ilinden ve ülkesinden katılım sağlayan “Damla Gönüllülük Hareketi” ve “Anadoluyuz Biz” projeleri kapsamında 90 genç, 14 Temmuz 2023 Cuma günü Taşova Gençlik Merkezi, Taşova Belediyesi ile Çaydibi İlk ve Ortaokulunu ziyaret ettiler.

“Damla Gönüllülük Hareketi”ne mensup gençler Çaydibi beldemizde Çocuklarla etkinlik yapıp Uçurtma uçurdular ve okul bahçesinin temizliğini yaptılar.