Boğalı Ardıçönü köyü ve Sakarat bölgesinde yapılmak istenen altın madencilik ile ilğili keşif çalışması 28.06.2022 tarihinde yapılmıştı ve 05. 08. 2022 tarihinde Samsun idare mahkemesi Amasya Valiliği tarafından verilen ÇED gerekli değil kararını usule aykırı bularak iptal etmişti.

  Amasya Valiliği ve arama yapacak HDD Bakır Madencilik San. ve Tic. Ltd. Şti şirket tarafından Samsun 3.idare mahkemesinin vermiş olduğu karara itiraz ederek temyiz etmişlerdi.

Sevindiren Haber Bugün Duyuruldu

Danıştay Samsun 3. İdare mahkemesinin vermiş olduğu kararı doğru bularak temiz talebini reddetti ve karar düzeltme yolunu kapalı olduğuna hükmetti.

Konuyla İlgili Açıklama Yapıldı

Dava avukatlarından av. Selim Saray yaptığı açıklamasında;  İnsanımız dahil tüm canlı varlığımıza, doğamıza, geleceğimize aşırı zarar verecek usulde, ayrıca Ülkemizde uygulaması ile Milletimize faydası cılız olan 4. grup yani altın, bakır, gümüş madenciliği kapsamında Taşova Ardıçönü Köyümüz CENNET BOĞALIMIZA, AMASYA Valiliğinin vermiş olduğu çed gerekli değildir kararı İdare Mahkemesince kaldırılmıştı, kararı hem Valilik hem de vahşi madencilik arzusundaki şirket temyiz etmişti.

  Danıştay, davalıların temyiz taleplerini ret ederek lehimize olan İdare Mahkemesi Kararını ONADI, emeği geçen tüm Dostlara çok teşekkürler, darısı diğer haklı mücadelelerimize, boşuna Cennet demiyoruz, akademisyenlerde NİTELİKLİ EKO SİSTEM diyorlar dedi.