Bölgemizin önemli tatil yöresi heyelan set gölü olan ayrıca turizm mekanları arasında yer alan Akdağ’ın yamacında yer alan ve “Türkiye’nin Turizm Cenneti” olarak nitelendirilen tabiat harikası Boraboy Gölü Tabiat Parkı Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı.

  Taşova’ya bağlı Boraboy köyünün üsttünde yer alan Boraboy Gölü Tabiat Parkı bayram tatilinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Etrafını sarmalayan çam ormanları arasında, düşük nem oranı, temiz havası, eşsiz doğası ve manzarasıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ve hem Amasya hem de Samsun’dan yaklaşık 60 dakikada ulaşımın sağlanabildiği Boraboy Gölü Tabiat Parkı Orta Karadeniz bölgesinin en önemli turizm duraklarından birisi olarak biliniyor.

  Denizden yaklaşık olarak 1.050 metre yükseklikte çam ve kayın ormanları arasında temiz havası, eşsiz doğasıyla “Huzur veren mekan” ve “Taşova’nın nazar boncuğu” olarak nitelendirilen Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nı bayram tatili boyunca 20 bin 858 kişi ziyaret etti.

Haber Kaynak: Serdoğan Sıvacı