CHP Amasya İl Başkanlığı olağan kongreye esas olmak üzere üye listelerinin askıya çıkarıldığını duyurdu.  Partililer ilçe binalarına giderek askıya çıkarılan listeleri inceleyebilecek. Listeler, 21 Haziran’da askıdan indirilecek.

  Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), büyük kurultay süreci Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) aldığı karar doğrultusunda başladı. 6 Haziran itibariyle başlayan süreçte il başkanlıkları ve ilçe başkanlıklarına genelge gönderildi. Genelgede üye çizelgelerinin askıya çıkarılma tarihi 15 Haziran olarak belirlendi.

  15 Haziran itibariyle üye listelerin askıya çıkmasıyla birlikte ilçelerde itiraz süreci de başladı. 21 Haziran’a kadar devam eden süreçte üye listeleri askıdan indirilecek. Ayrıca aynı gün saat 18.00’e kadar üye çizelgelerine itiraz edilebilecek. 23 Haziran’a kadar üye çizelgelerine yapılan itirazlar ilçe yönetim kurulları tarafından karara bağlanacak; 25 Haziran’a kadar ise il kurulu tarafından alınacak. 27 Haziran’da itiraz sürecinin bitmesinin ardından 3-30 Temmuz tarihleri arasında ilçe delegelerimizin seçimleri gerçekleştirilecek.