İlçemizde faaliyet gösteren TOKSOY derneğinde ilçemizde üretimi hayli artış gösteren fındık üretimi ile ilgili toplantı düzenlendi.

  TOKSOY derneği başkanı Kazım Özdemir’in ev sahipliği yaptığı toplantı TOKSOY derneğinde 15 Haziran Perşembe günü gerçekleşti.

   Düzenlenen toplantıya; Yeşil Tepe köyü muhtarı Sami Öztav, Şeyhli köyü muhtarı Kaya Turan, Yeşilyurt köyü muhtarı Ferhat Ünay, Kavaloğlu köyü muhtarı Medet Araz, Alçakbel köyü muhtarı Hüseyin Diril, Sofualan köyü muhtarı Süleyman Öztemur, Arpaderesi köyü muhtarı Mehmet Üstün, Gürsu köyü muhtarı Salih Duman, Kozluca köyü muhtarı Alaatin Temiz, Yayladibi köyü muhtarı Elvan Duran, Karlık köyü muhtarı Salim Bahar, Gökpınar köyü muhtarı Metin Şahin, Taşova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Mustafa Okur, AKP İl genel meclis üyesi Deniz Sümer ve CHP il genel meclis üyesi Duran Yeter katıldı.

Toplantı sonrası TOKSOY derneği başkanı Kazım Özdemir yapılan toplantının amacı ilçemiz orman köylerinde üretimi hayli artan fındık üretiminin teşfik almasını sağlamak adına böyle bir değerlendirme toplantısı düzenledik. 

  İlçemiz orman köylerinde fındık üretimi hayli arttı ve üretilen fındıklar teşfik almadığı için toprak mahsülleri ofisine satışını yapamıyoruz, bu nedenle üreticiler kilogram fiyatı 53 tl olan fındığı kayıtlı üretici olmadığı için piyasada bulunan toptancılara satılıyor onlarda 40-45 tl arasında bir fiyata alıyorlar bu durumda üreticilerimiz emeğinin karşılığını alamıyor.

Düzenlediğimiz bu toplantıda il genel meclis üyelerimiz ile bu durum hakkında ne yapıla bileceğini görüştük. Dedi.