Esençay’da yıllardır süren yayla davasında sonunda adalet yerini buldu Esencay halkı eveliyetin den beri çıktığı yaylasına tekrardan hayvanlarıyla birlikte çıktı.

  İlçemize bağlı Esençay köyünün yıllardır mücadelesini verdiği yayla problemi sonunda son buldu.     Amasya Valiliği ve Amasya Mera Komisyonu üyelerinin almış olduğu kararlar gereği Köy halkı yaylaya çıktı.

  Konuyla ilgili açıklama yapan dernek başkanı İlhami  Arslan ; Saygıdeğer Esençay lilar Köyümüz Esençay Yaylamiz Boğalı Kapıağzı Yaylamiz Bizim Köyümüzün Yaylası Amasya sınırları içinde bulunan Yaylamıza  Amasya Valiliği ve Amasya Mera Komisyonu üyelerinin almış olduğu  kararlar gereği Köylülerimiz yaylaya çıkmıştır.2023 Yayla yılı tüm Komşu Yaylacilarimiza ve Hemşerilerimize hayırlı ve bereketli olsun .Bizlerde gurbette olan tüm Esençay lilar olarak her türlü destekle Yaylacılarımızın Köylülerimizin her zaman yanınızdayız. Bizim olan Bize verildi. Kanunsuz hukuksuz hiçbir şey olmadı olamazda, Emegi desteği geçen tüm yetkililerimize Muhtarımıza ve özelikle Köylülerimize çok teşekkür ederiz.

Ankara Esençay Köyü Gönüllüleri Derneği Yönetimi

İlhami Arslan