YARI YIL TATİLİ BİTTİ OKULLAR AÇILDI

        15 Tatilin bitmesi ile Taşovamız da 5414 öğrencimiz ve 421 öğretmenimiz bugün eğitime başladı.

        23 Ocak 2015’te yarıyıl tatiline giren öğrenciler için bugün ders zili çaldı. Türkiye genelin de 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen, Taşovamız da ise 5414 öğrencimiz ve 421 öğretmenimiz, 2 haftalık tatilin ardından ders başı yaptı. Sabah saatlerinde okullara gelen öğrenciler, geçirdikleri 2 haftalık tatilin ardından arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

        Yeni dönemin heyecanını yaşayan öğrenciler, arkadaşlarını ve okullarını çok özlediklerini belirterek, güzel bir yarıyıl tatili geçirdiklerini söylediler.
 

        TATİL SONRASI SINAV MARATONU BAŞLIYOR

İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan'da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs'ta yapılacak. Sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 15 Mart Pazar, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran'da 5 oturumda gerçekleştirilecek.

            HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK