Taşova Atatürk Ortaokulu öğrencileri okul sporları puanlı atletizm dalında son 8 yılda olduğu gibi bu yıl da rakiplerini geride bırakarak il birincisi olurken, yapılan müsabakalar sonucunda yıldız erkekler il 1.’si, yıldız kızlar il 1.’si olarak ilçeye iki birincilikle dönerek 8 yıldır kırılması güç bir rekora imza attılar.

Bu rekorlar sayesinde 9 yıl üst üste il şampiyonu olan tek okul oldu. Öğrencilerden 12 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Onur Alp Bağcı duygularını, “Amasya’da düzenlenen atletizm müsabakalarında, grupça birinci olduk ve Erzincan’a gitmeye hak kazandık. 2 yıldır bu ekibin içindeyim. Bu ekip bana çok yakın geliyor. Her zaman da birinci olduğumuz için iyi bir ekip. Bu ekibi seviyorum” şeklinde ifade etti.

4 yıldır takımın bir parçası olan 8. sınıf öğrencisi Ömer Göktan Gündüz da “4 senedir Okan Hocamızla çalışıyoruz. 4 sene üst üste bölgelere gittik. 4 yıldır bu ekibin içindeyim ve bu çok büyük başarı. Diyarbakır’a gidip, bölge şampiyonasında 10. çıkmamız büyük bir başarı. Küçük bir ilçenin büyük başarısı bu” şeklinde konuştu.

“Bu başarılarından dolayı öğrencilerimi kutluyorum”

Beden Eğitimi Öğretmeni Okan Aydın da başarılı bir süreç geçirdiklerini ifade ederek, “Gerçekten kırılması güç, zor bir rekorun sahibi oldular, ellerinde bulunduruyorlar bu rekoru. 8 yıldır kırılması güç zor bir rekorun sahibiydik. Bu senede yine il birincisi olarak bu seriyi 9’uncu yıla çıkardık. Ve gerçekten öğrencilerim burada çok büyük bir başarıya imza attı. 10 bin nüfuslu bir ilçe için bu gerçekten büyük bir başarı. Bu yıl da yine aynı şekilde çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Serdoğan Sıvacı