Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışlarına Taşova Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ile Taşova Gençlik Merkezi ortaklığıyla yapılan  başvurunun ilk aşaması olan GELİŞİM RAPORU kısmından 536 puan alarak  yarışmaya katılmışlardı.

  Bu yıl da yarışmaya katılmaya hak kazanan okulumuzdan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı: “Taşova Şehit Polis Ahmet Yaşar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak TEKNOFEST Elektrikli Araç Yarışları kategorisinde tekrardan katılma hakkı kazandık.

  Elektrikli Araç Yarışlarına Türkiye genelinde 534 başvuru oldu ve bizim de içerisinde bulunduğumuz 52 okul katılmaya hak kazandık.

  Okul müdürümüz Dursun Uzun  ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni Göksal Yılmaz  önderliğinde 10 öğrencimiz ile elektrikli aracımızın birçok parçasını bu sene yeniden tasarlayarak aracımızı tamamladık. Nisan ayı sonunda Gebze’de yapılacak olan yarışlara takım olarak yine katılacağız. Yarışmada ilimizi temsil edecek olan aracımıza sponsor olmak isteyenler okulumuz ile irtibata geçebilir. Sponsorların isimlerini aracımızın üzerine yazdırıyoruz.”