Ülkemizde kuraklık riski her geçen gün artıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son üç aya ait kuraklık haritasını kamuoyu ile paylaştı.

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son üç aya ait kuraklık haritasını kamuoyu ile paylaştı. Haritaya göre Türkiye’nin büyük bir kısmı "olağanüstü kurak" ve "çok şiddetli kurak" olarak işaretlenirken Amasya'da ise "orta kurak" ve "şiddetli kurak" olarak ölçüldü. Çiftçinin umudu olan kar yağışlarının da olmaması çiftçilerde endişeye sebep oldu.

  Türkiye genelinde yağışlar, 1 Ekim 2022-31 Ocak 2023 dönemini kapsayan 2023 su yılında, normallerin ve geçen yılın altında gerçekleşti.

  Önceki yıllarda metrekare başına düşen yağış verilerinde Türkiye ortalamasının üzerinde olan Amasya'da bu yılki kuraklıktan nasibini alıyor.

   Geçtiğimiz sene rekor kar yağışı görülen Amasya'da bu sene kar yağışı görünmedi. Karın yanı sıra tarım ürünlerinin yetişmesi için yeterli yağmurun da görülmemesi, sulama sistemi bulunmayan çiftçiyi tedirgin etti. Uzmanlar, tarım ürünlerinde ülke genelinde bu sene yüzde 30, yüzde 40 oranında verim kaybı yaşanabileceğinin altını çizdi.