Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 12:11

Müzeyyen Keskin ; ERDOĞAN  ALTERNATİFİ  SÜPER ADAY AHAD ANDİCAN OLMALI...

ERDOĞAN  ALTERNATİFİ  SÜPER ADAY AHAD ANDİCAN OLMALI...

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2023 15:13   Güncelleme : 07-03-2023 10:57
Müzeyyen Keskin ; ERDOĞAN  ALTERNATİFİ  SÜPER ADAY AHAD ANDİCAN OLMALI...

ERDOĞAN  ALTERNATİFİ  SÜPER ADAY AHAD ANDİCAN OLMALI...

Hak hukuk adalet ve daha çok demokrasi ile, milli şuur uyanıklığı ile vatan millet sakarya diyenlerin de, yeni ufuklara  ERGENEKON hareketi zafer hareketi  başlatanların da;  ALTERNATİF CUMHUR BAŞKANI ADAYI arayışları ATATÜRK çizgisindeki arayışları devam ediyorsa  O ADAY ;  Bilge Devlet Adamı, Büyük Dava Adamı AHAD ANDİCAN Kimi bir CAN olmalı..Diyenleri de çok ÖNEMSİYORUZ.. Eksik noksan varsa tamam olacak..Her şey daha güzel olacak..Başkanlığı komuta konseyi yönetsin diyenler işi 66 ya bağlamak isteyen fırıldakçılar havasını alacak..Aslı Baykal da, Sevigen gibi çok çok haklı olacak..Hikmet Okuyar Azerbaycan Şebinkarahisar Şebingülü Dostluğu Halk Şairi Bizim Hikmet..

PROF. DR. AHAT ANDİCAN KİMDİR?

1951 yılında Afganistan'ın Kunduz şehrinde doğdu. Ailesi Türkistan kökenlidir. 1 yaşında Türkiye'ye gelerek Akşehir'e yerleşmiştir. İlk ve orta öğrenimini Akşehir'de tamamladıktan sonra 1968 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi ve 1974 yılında doktor oldu.

Abdul Ahat ANDİCAN

Afganistan - 1950, Hacı Yoldaş, Hacire.

Doktor; İlk, orta ve lise öğrenimini Akşehir'de tamamladı. 1974 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümünü bitirdi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde akademik kariyerine başladı. 1980'de uzman, 1984'te doçent ve 1991 yılında genel cerrahi profesörü oldu. Türk Dünyası ve Türk Dış Politikası üzerine çalışmalar yaptı. Türkiye ile Türk Cumhuriyetleri ilişkilerinin kurulmasında görev aldı. Bu alanda yayımlanmış 3 kitabı ve yüzlerce makalesi vardır. 2005 yılında üniversiteye geri döndü. 2011 yılından itibaren Genelkurmay Stratejik Araştırmalar Enstitüsünde, 2015 yılından itibaren Millî Savunma Üniversitesinde Kafkasya ve Orta Asya Jeopolitiği üzerine ders verdi. 2003-2016 yılları arasında Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği yaptı.

20 ve 21. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. 55. T.C. Hükûmetinde Devlet Bakanı ve Hükûmet Sözcüsü olarak görev aldı. Millî Eğitim ve Dışişleri komisyonlarında üyelik yaptı. 2000-2002 yıllarında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde Türkiye'yi temsil etti.

İngilizce, Fransızca, Özbekçe bilen Andican, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert