İlçemizden afet bölgesine yardım için bir transit dolusu temel ihtiyaç malzemesi götüren duyarlı esnaflarımız Malatya’ya ulaşarak ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırdı.

  Malatya’ya kadar gidin gönüllü yardım sever vatandaşlarımız yaşadıkları zorluğu ve gördükleri manzarayı bakın nasıl anlattılar.

  İlçemizde esnaflık yapan Kadir Yüksel , Taşova Nakliyat sahibi İbrahim Demirci ve Emre  Demirci birlikte Taşova dan yola çıktık.  Sivas-Kangal’da arabamızın mazotu dondu. Geceyi Kangal öğretmenevinde geçirdik. Sabahleyin yola devam ettik. Saat 11.00’de Malatya’ya vardık. Gördüğümüz manzara korkunçtu. Ayakta kalan binalar bile savaştan çıkmış bir şehir görüntüsü veriyordu. Camları kırılmış duvarları çatlamış sağa sola eğilmiş binalar görüyorduk. Yollar yardım malzemesi götüren araçlarla doluydu. Malatya merkezde umut kıraathanesini arkadaşlar dayanışma merkezine dönüştürmüş gelen malzemelerin dağıtımını yapıyorlar aracımızı yakın bir yere parkı edip görevli arkadaşların yanına gittik.

   Malatya Akçadağ Ören köyü depremde yerle bir olmuş 20 ölü onlarca yaralı. Taşova’dan götürmüş olduğumuz yardım malzemelerinin bir kısmını bu köye ulaştırdık. bir kısmını da Malatya merkezdeki ihtiyaç sahiplerine teslim ettik. Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksek okulu öğrencileri Özgür ve Hüseyin’e geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

  Son derece sağlıklı olan ve 1939, 1942 ve 1943 Erzincan depremleri, 1976 Van-Muradiye, 1992 Erzincan, 2003 Bingöl, 2020 Elazığ gibi birçok depremi yaşayan Malatya Akçadağ Ören köyünden 98 yaşındaki Sultan Kodaş ninemiz depremi yara almadan atlatmış.

Kendi imkanları ile derme çatma çadır yapıp o çadırda kalan Kodaş ailesinin bir konteynır isteği var. 1993-1997 yılları arası ilçemizde Kaymakamlık yapan ve halen Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan’dan istirhamımız bu isteğinin yerine getirilmesi.

  Kardeşlerimizin yanındayız. Geçmiş olsun Türkiyem…