İlçemizde 24 köye ev sahipliği yapan Boğalı dağı gelinen son noktada yine enerji şirketlerinin hedefinde.

İlçemiz de çatı eko sistemine sahip ve tabiatı ile bünyesinde çeşitli tatlı su kaynakları, meraları ve yaban hayvanları bulunan Boğalı dağı bir süredir altın maden şirketlerinin tehditi altında iken sosyal medya hesaplarına düşen bildirilerle rüzgar enerjisi projeleri ile gündeme düştü.

Taşova Çevre Platformu (TAŞÇEV)'den Sert Tepki

  Boğalı dağı için ve doğal tabiatı gelecek nesillere aktarmak için bir çok hukuki süreci adım adım takib eden TAŞCEV’den tepki gecikmedi.

  Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan TAŞCEV gönüllü avukatı Selim Saray Kıymetli Hemşehrilerim, malumunuz olduğu gibi boğalımız için maden şirketlerine karşı bir çok dava sürecini takip ederken böyle bir proje ile karşılaştık bu proje daha önce ilçemize bağlı Sepetli köyü ve Çalkaya köyü arasına yapılacaktı. Bu proje neden Boğalı dağı bölgesine alındı. Yetkililer neden anlamıyor Boğalı Yeşilırmak havzasının çatı eko sitemine sahip yapılacak bu proje açıkça söylüyorum Yeşilırmak havzasını bitirme projesidir.

  Tabi ki enerji ihtiyacımız karşılanmasında güneş ve rüzgar enerjilerinin doğaya en az zarar verdiği kabul edilmektedir.

   Güneş ve rüzgardan enerji üretimi planlamasının genelleşmesi, teknolojisinin üretilmesi ve teşvik edilmesi Milletimizin faydasınadır ancak uygulamamız özel şirketler eli ile toplu güneş paneli tarlaları ve sıralı rüzgar tribünleri şeklinde rüzgar yönünü değiştirici ve ısınmayı artırıcı nitelikte yapıldığından bölgenin ikliminin bozulmasına sebep olmaktadır.

  Yeşilırmak Havzası bütünü ile özellikle mikro klima etkisine sahip, nitelikli ekosistemi olan Memleketim Taşova, heslerle olanca zararını gördü, şimdilerde kimyasal madencilik ve osb ile tehdit altındadır, yetmiyormuş gibi BOĞALIMIZ da 11 adet res tribünü yapımı da planlanmaktadır. Bu konu hakkında gerekli hukuki işlemleri başlatacağız.