Taşova Tarım Orman İlçe Müdürlüğü tarafından saat 11.00’de düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, Tarım Orman İlçe Müdürü Mustafa Okur, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Öz, daire amirleri ve çiftçiler katıldı.

  Çiftçiler adına Şükrü Caba’nın konuşmasından sonra Taşova Kaymakamı Ahmet Gökcecik bir konuşma yaptı.

 Kaymakan Gökcecik Konuşmasında: ”İlçemizde 342.000 da alanda Tarımsal faaliyet yapılmakta olup bunun 15.552 dekarlık kısmında Meyve ürünleri yetiştiriciliği yapılmaktadır. Meyve ürünleri içerisinde ilçemiz ekonomisine önemli katkı sağlayan Kirazın üretim alanı 4.084 dekardır. Kuşburnu üretimi ekonomik verime henüz geçmemiş 10 dekar alanda Kuşburnu üretimi bulunmaktadır. Kiraz ve Kuşburnu üretim alanlarının artırılması kapsamında; bugün burada dağıtımını gerçekleştireceğimiz Kuşburnu fidanı % 67 hibe destekli, Kiraz fidanı ise % 70 hibe destekli olup; Hibeler, kısa adı DOKAP olan Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Amasya İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır.

İlçemizde bitkisel ve hayvansal üretimin artırılmasına yönelik olarak Bakanlığımız tarafından son bir yılda 12 Milyon TL.destekleme ödemesi yapılmıştır.

Bunun içerisinde meyvecilik üretiminin artırılması kapsamında Yurtiçi Sertifikalı Fide Fidan Tohum desteklemesi yapılmaktadır.

Dağıtımlarını gerçekleştireceğimiz meyve fidanları ile kapama meyve bahçelerimizin sayısını artırarak siz üreticilerimizin gelir düzeylerini artırmayı hedeflemekteyiz.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra üreticilere kiraz ve kuşburnu fidanları dağıtıldı.