Uluslararası bir çevre kuruluşu olan Greenpeace ve şarkıcı , şarkı yazarı. Tarkan Tevetoğlu, Çambükü köyüne destek verdiğini açıkladı.

 Dünyada 55 ülkede toplam 27 bağımsız ulusal ya da bölgesel ofisi ile faaliyet göstermekte olan, Aynı zamanda çevre konusunda mücadele veren Greenpeace sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla Çambükü köyüne destek oldu. Türk şarkıcı ve şarkı yazarı. Tarkan Tevetoğlu’da aynı gönderiyi paylaşarak Çambükü Köyüne destek oldu.

Yapılan paylaşımda; Amasya Taşova'daki Çambükü köyünde, 1995 yılında köylülere tahsis edilen tarlalar ve mera alanlarının üzerine OSB yapılmak isteniyor.  Devam eden yargı süreci de beklenmeden jandarma eşliğinde bir kez daha köye girildi. Köylülerin haklı isyanı yükseliyor ve haykırıyorlar: Yeter, adalet istiyoruz!

 Rant uğruna her gün, Dünya’nın her köşesinde canlı yaşamı tehdit ediliyor. Yeşil alanlar, su kaynakları, tarım alanları hızla beton içine karışıyor. Yeşil alanları, tarımı ve su kaynaklarını korumak isteyen yerel halkın isyanı ise duyulmuyor. Bu gün herkesi Amasya Çambükü halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Yeşil, adil ve sürdürülebilir bir gelecek için Çambükü halkının yanındayız.