İlçemizde Çambükü köyü muhtarı Taşova kaymakamlığı tarafından görevden alınmıştı. Mahkemeyi kazanan muhtar görevine geri dönüyor.

İlçemize bağlı Çambükü köyü muhtarı 22 Temmuz 2022 yılında bölgeye yapılması planlanan OSB arazisi için köy tüzel kişiliğine ait meraları OSB ye teslim için imza atmadığından dolayı Taşova Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyon soruşturma başlatarak görevden alınmıştı.

Açılan davalar da köy muhtarı İlyas Celep haklı çıkarak davayı kazandı. 09 aralık Cuma günü avukatı Mehmet Celep ile birlikte Taşova kaymakamlığına giderek görevi iade edilmesine yönelik dilekçesini verdi.

Avukat Mehmet Celep yapmış olduğu açılamada Çambükü köyü muhtarı İlyas Celep ile birlikte Taşova Kaymakamlığına geldik.

Çambükü köyü arazisine yapılması planlanan alandaki mezarlık bölgesini OSB yönetimine devrinin yapılmadığı için muhtarımız görevden alınmıştı ve hakkında Cumhuriyet savcılığına soruşturma izni verilmişti. Biz bu iki işlem için dava açmıştık. Öncelikle soruşturma açılması işlemi iptal oldu ve muhtarımızın görevden alınmasına ilişkin açtığımız dava mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verdi. Yürütme durdurma kararı 14 kasım 2022 tarihinde verildi ancak muhtarımıza görevi iade edilmedi bu süre zarfı içinde köyde yeniden seçim oldu ve muhtarımızın eşi muhtar seçildi.

Burada bir karmaşa oluştu bu karmaşayı yaratanlar bu karmaşayı çözeceğini düşünüyoruz. Şimdi Taşova kaymakamlığına geldik ve gerekli dilekçelerimizi vercez tabi bu süre zarfı içinde muhtarımız yaklaşık 5 ay kadar maaş alamadı bu maaşının da iade edilmesi için biz talepte bulunuyoruz. Tabi muhtarımızın bizlere bu konuda bir söylemi oldu bu maaşı aldığımda tek kuruşuna dokunmadan LÖSEV ve Mehmetcik vakfına bağışlayacak bu amaçla buradayız dedi.