Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatında, El Bab'da DEAŞ’lı teröristlerce şehit edilen 16 askerden 24 yaşındaki piyade uzman çavuş Ali Sezai Yalçın'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

    Cenazenin getirilişi sırasında anne Asuman Şerbetçi, şehidin nişanlısı Özge İslam ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ambulansın önünde bulunan oğlunun fotoğrafına bakarak gözyaşı döken anne Asuman Şerbetçi'nin, "O her zaman benim yanımdaydı. Beni nasıl bıraktın yavrum? Güle güle git. Nasıl güzel bakıyorsun" sözleri yürekleri dağladı. Burada alınan helalliğin ardından cenaze Büyük Camiye götürüldü.

    Cenazenin getirilişini bekleyen ve cevre il ve ilçelerden gelenvatandaşlar ise camiye akın etti. Yaşlısı gencisi yaklaşık 10 bin kişi, cuma namazı öncesi cami çevresinde toplandı. Şehit Ali Sezai Yalçın'ın fotoğrafını taşıyan kalabalık, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Her Türk asker doğar', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Kahrolsun PKK', 'Vatan sana canım feda' diye sık sık slogan attı.

    Şehidin babası Kemal Durak da, oğlunun tabutuna sarılarak, "Ben sana kara gülüm derdim, gülümü soldurdular" diye gözyaşı döktü. Şehidin kız kardeşi Mercan Kaplan ise kendisine taziyede bulunan Tuğgeneral Mehmet Özaydın’a, "Allah rızası için bitirin bunları. Kimse artık böyle şey yaşamasın. Yok edin hepsini" diye seslendi.

Şehidin özgeçmişinin okunmasından sonra İl Müftü Vekili İsmail Karadavut tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit Oktay durak tekbirlerle köy mezarlığına götürüldü ve burada gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidin silah arkadaşları da tabutun başında dua okudu.

Şehidimize Allahtan Rahmet Ailesi ve Tüm Türk Milletimizin Başı Sağolsun.