22 Eylül 1997 günü eğitimci merhum Halil Yılmaz ve Özkan Ağış’ın önderliğinde kurulan Taşova Eğitim ve Sosyal Kalkındırma Vakfı (TEKVA) onuncu olağan genel kurulunu 31 Ekim 2022 Pazartesi günü gerçekleştirdi.

   Saat 14.00’de Öğretmenevi yemekhanesinde başlayan kongreye Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve üyeler katılırken, kongrenin Divan Başkanlığını Özgür Ağış, katip üyeliklerini: K. Vehbi Onay ve Barış Seçkin yaptı. Gündem maddelerinin icrasından sonra seçimlere geçildi.

   Tek liste ile girilen seçimlerde başkanlığa yeniden S. Zeki Gültekin seçilirken, yönetim kurulu asıl üyeliklerine; Hayrullah Ağış, Naci Konyar, Ahmet Günaydın, Macit Yıldırım, Said Yücel ve Orhan Yılmaz seçildi.

  Kızının rahatsızlığı nedeniyle Genel kurula katılamayan Vakfın Kurucusu ve Onursal Başkanı Özkan Ağış’ın kongreye yolladığı vakfın kuruluşunu da içeren mesajda ; Vakfımızın 24 faaliyet yılında, sınırlı gelir kaynaklarına rağmen 700 Taşova’ lı üniversite öğrencisine eğitim desteği sağlaması ve onları, ülkemizin üniversite mezunu kervanına katması her türlü övgüye değer.

Bu genel kurulda tartışılması gereken en önemli konu vakfımızın gelirlerinin nasıl artırılacağı olmalıdır. Vakfımıza maddi katkılarından dolayı Ağış ailesine ve Almanya’daki hayırsever hemşerilerimizin gönüllerinden kopan bağışları vakfımıza ulaştıran Ömer Kavak kardeşimize ve parasal sıkıntılarımıza rağmen vakfımızı başarı ile yöneten TEKVA yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyor ve 10. Dönem başarılı geçmesini diliyorum. Özkan Ağış TEKVA Kurucular kurulu başkanı.