30 Ekim 2022 Pazar günü Taşova Belediye Düğün salonunda saat 11.00’de başlayan kongreye: İYİ Parti Amasya İl Başkanı Birol Çapkınoğlu ve İl yöneticileri, Merkez İlçe Başkanı Hakan Eser ve yönetimi, Merzifon İlçe Başkanı Saffet Keleş, Emekli Tuğgeneral Mehmet Kip,  Emekli Astsubay Bayram Kiraz, M. Nahit Hırçın, Ziraat Odası Başkanı Hasan Dikmen, İl Genel Meclisi Üyesi Duran Yeter, İYİ Parti ilçe yöneticileri ile partililer Yerel basının mensupları katıldı.

  Genel kurulun Divan Başkanlığına: Ali Coşkun,  katip üyeliklere: Birol Çapkınoğlu, Saim Bal ve Selim Sarıkaya seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan kongrede;    İYİ Parti Başkanı Ali Taş faaliyet raporu ve mali bütçeyi okudu. Raporların ibrasından sonra İlçe Başkanı adayı Salih Aşçı bir konuşma yaptı. Gündem maddelerinin icrasından sonra seçimlere geçildi.

  Tek liste ile girilen seçimler sonrasında Salih Aşçı İlçe Başkanlığına seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine: Ahmet Özdemir, Metin Eraslan, Birnur Bilir, Mehmet Cebe, Ömer Ünlü,  Cesarettin Tuzla, Yalçın Çelik, Sümeyye Garip, İsmail Yüksel, Halil Kuru, Serap Apaydın,  Ahmet Gümüş, Ömer Hancı, Ali Özer, Mualla Yüksel, Mustafa Uysal, Şahin Çakmak, Adnan Yurt, Hamiyet İyiöz, Kemal Çelik, İsmail Ergin, Nahide Özcan seçildiler.