Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 12:10

Yemişen Mahallesi Mezarlığı Çalışmaları Yeniden Başladı

İlçemizde yaklaşık 250 yıllık olan Yemişen mezarlığı yıllardır bakım çalışması yapılmadığından harap durumda idi.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 26-10-2022 16:01   Güncelleme : 26-10-2022 16:09

  İlçemizde tarihi bakımından yaklaşık 250 yıllık olan Yemişen Mezarlığı bir süre önce yerel medyada yer alan haberlerde takip edildiği üzere bakım yapılmadığı ispatlanmış ve Yemişen halkı tarafından Taşova belediyesine sitemde bulunulmuştu.

  Taşova belediyesi bir süre önce mezarlıkta biçimsiz şekilde ve mezarlığa zarar veren çam ağaçlarını kesmiş ve düzenleme çalışmaları yapılacağını bildirmişti.

  Bir süredir çalışmaların durduğu mezarlıkta 26 ekim Çarşamba günü çalışmaların tekrar başladığı ve temizlik çalışmaları yapıldığı açıklandı.

  Konuyla yakından ilgilenen Cumhuriyet mahallesi muhtarı Musa Koyuncu yaptığı açıklamada ; Yıllardan beri bakımsız kalan mezarlığımızın temizlik çalışmaları başladı. Burası insanların bakıp’ta burası ne güzel olmuş, gerçekten güzel bir mezarlık diyeceği bir mezarlık haline getireceğiz.

  Ben bir yemişen’li olarak yemişen halkından sağduyulu olmayı istiyorum ben buraya tırmığımı elime aldım geldim sizlerde buyurun hep birlikte temizleyelim. Taşova mızın yemişen mahallesi muhtarı bacımız var o bizim bacımızdır başımızın üstünde yeri var onu da özellik le duyarlılığa davet ediyorum ben yemişen mahallesi muhtarıyım yemişen benden sorulur demesi değil onunda eline tırmığı alıp gelmesini isterim. dedi

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert