Aslen Taşova’ya bağlı Dereli köyünden olup, Amasya’da serbest avukatlık yapan Selim Saray, Boğalı yaylarında maden arama çalışmalarıyla  ilgili 17 Ekim 2022 Pazartesi günü Samsun  İdare Mahkemesi günü  verdiği karar ve son gelişmeler ile ilgili  sosyal medya üzerinden açıklamada  bulundu:

“Saygıdeğer Dostlarım,

Bugün, MUHTEŞEM BOĞALIMIZIN TAŞOVA ARDIÇÖNÜ KÖYÜMÜZ MEVKİNDE, Çorum Ahlatçıların yapmak istediği madencilik için Amasya Valisi’nin vermiş olduğu ÇED gerekli değildir kararının iptali davasının duruşmasına Ardıçönü Köyü Muhtarımız sayın Hasan Kaskor ve Esençay Köyümüz Muhtarımız sayın Selahattin Önder ile birlikte katıldık, savunmalarımızı yaptık, davanın kabulünü talep ettik.

Mahkeme dosyanın sonlandırıldığını, kararın yapılacak tebliğ ile bildirileceğini duyurdular. İdare Mahkemelerinde usul böyle. Karar tebliğ edildiğinde paylaşacağım. Çok çok lehimize olan bilirkişi raporu doğrultusunda kararın kabul yönünde olacağını düşünüyorum.

Aynı vasıf ve mahiyette olan bitişik Erbaa sınırlarındaki MUHTEŞEM BOĞALIMIZ İÇİN TOKAT VALİLİĞİ’nin ÇED-GEREKLİDİR KARARI VERDİĞİNİ hatırlatır, selamlar, sevgiler sunarım, iyi akşamlar.”