Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 17:00

Av. Selim Saray ;OSB mevzunu 2 hususta incelemek ve değerlendirmek gerekir.

Çambükü köyü avukatlarından Selim Saray siyasi parti ve kuruluşlara sert konuştu.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 24-08-2022 16:23
Av. Selim Saray ;OSB mevzunu 2 hususta incelemek ve değerlendirmek gerekir.

Çambükü köyü avukatlarından av. Selim Saray sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda; Sayın Amasya Devlet Erkanımız, Taşova Belediye Başkanı ve Taşova Ak Parti Teşkilatı, BOĞALIMIZIN savunulmasında yoklar ancak OSB nin Çambükü Köyümüzde yapılmasında maşallah! çok iştahlılar ve süreç içinde görüyoruz ki ötekileştirmeler, saldırgan söylemler ve yanlış bilgilendirmeler yapılmaya başlandı.

OSB mevzusunu 2 hususta incelemek ve değerlendirmek gerekir.

1. husus TAŞOVAMIZDA da OSB. yapılması: Bu fikre karşı duranlardan değiliz, yapılmasını isteyen taraftayız. Bu sebepten Taşovamızda OSB. yapılmasına karşı çıkıyorlar yanlış söyleminde bulunmanız inandırıcılıktan uzaktır.

2. husus OSB. nin Çambükü Köyümüz de yapılması: Çambükü Köyümüz hudutnamesi en küçük köylerimizdendir ama tarımdan ve hayvancılıktan en çok gelir elde etmektedirler. 2 meradan, tarım arazilerinden ve köy yerleşkesinden oluşan Köy Hudutnamesini sadeleştirerek 10 dönüm kabul edersek 8 dönümüne OSB. yapılacaktır. Hal böyle iken; vasıf değişikleriniz, çevre planlarınız, kamulaştırmalarınız ve YER SEÇİMİNİZ YANLIŞTIR. AYRICA EN UYGUN YERİN SEÇİMİ İÇİN AYRINTILI İNCELENMİŞ VE DEĞERLENDİRMİŞ EMSAL ALTERNATİFLER SUNULMAMIŞTIR.

Göz var, izan var dedirtecek bu durumlar bilirkişilerce tespit edilmiştir.

Sayın Devlet Erkanı, Taşova Belediye Başkanı ve Taşova Ak Parti Teşkilatı, kızmayın, tehdit etmeyin, yok saymayın, küfür etmeyin, düşmanlaştırmayın, ötekileştirmeyin, yalan yanlış bilgilendirilmeler yapmayın, hoşgörülü ve sağduyulu olun, hele hele kaldırırız, 10-15 köylü için Taşova nın geleceği ile oynuyorlar gibi deli saçması söylemlerden vazgeçiniz.

Hem BOĞALIMIZ hemde Çambükü Köyümüzdeki OSB. için Bizlerin söylem ve iddialarımızı çürütünüz, kendi doğrularınızın! gerekçelerini açıklayınız, ha birde geçen haftaki sorularımı cevaplayınız, her yanlıştan dönülmesi dileğiyle, selamlar, saygılar.

Ekler sayın Vali’nin, Çambükülü Kadınlarımıza, yok olduğunu bildirdiği iki dosyanın bilirkişi raporları.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert