Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 08:04

Bizide Dinle VALİ Bey...

5 ağustos Cuma günü saat 21.00 da Çambükü köyü nediyor adlı canlı yayında köy halkı Amasya valisini köye davet ettiler.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 07-08-2022 08:31
Bizide Dinle VALİ Bey...

5 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00 da Çambükü köyünde başlayan  Çambükü Köyü Nediyor adlı canlı yayını açılışını TAŞÇEV basın sözcüsü  Ali Rıza AĞIŞ yaptı.
Açılış konuşmasında Ali Rıza Ağış  ilk başlarda OSB Dörtyol köyü mevkisindeki meraya yapılacaktı bizlere böyle söylenmişti nasıl oluyorda hiç yapılmaması gereken Çambükü Köyü merasına yapılıyor kimse anlamış değil, Çambükü köyü halkı OSB i istemiyor değil sadece bizlere yaşam hakkı bırakılmıyor diyorlar yani başka yere yapılmasını istiyor dedi.
Daha sonra konuyla ilgili açıklama yapan av. Selim Saray  Yer seçimi ile ilğili Samsun İdare  mahkemesinin 13 Kasım 2021 tarihinde ki bilir kişi heyetinin raporlarını paylaştı.
Yer seçimiyle ilğili raporda ve vasıf değişikliği ile ilğili raporda     Çambükü köyünün merasına yapılırsa her iki köyde ( Çambükü köyü ve Karabük köyü) hayvancılığın %75 oranda azalacagı acıkca bilirtiliyor dedi.
Akabinde söz alan köy muhtarı ve ihtiyar heyeti aynı gün Taşova Boraboy gölüne gelerek yerel basına açıklamalarda bulunan Amasya valisi Mustafa Masatlı'yı köye davet ederek Vali bey gel bizim dertlerimizi dinle diyerek köye davet ettiler.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert