Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
18 NİSAN Perşembe 22:24

Andıran Köyünde Domates Hasadı Başladı

   Zincir marketlerde 16 tl ye satılan domates Taşova Özgür Markette 11,90tl e satılıyor.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 01-08-2022 12:04   Güncelleme : 01-08-2022 20:40
Andıran Köyünde Domates Hasadı Başladı

   Zincir tlerde" class="taglink" title="marketlerde Haberleri">marketlerde 16 tl ye satılan domates Taşova Özgür Süper Market'te 11,90tl e satılıyor.

     Sezon açılışını Haziranın sonunda yapan ilçemizde domatesi ile ünlü Andıran köyü çiftçisinin domatesi 8tl ila 10tl arasında  toptan satmaya başladı.  Bir aydır bu şekilde satış yapıldığını ve çıkan ürünlerinin hepsinin  değerlendirildiğini  belirten  İlhan Önder, bir haftadır fiyatlar biraz  düştü tarlada çıkan ürünlerimize Taşova’da  Özgür Süper Market gibi yerel marketlerimize veriyoruz. Ve hiçbir aracı olmadığı için de Özgür abimiz Taşova’daki diğer zincir marketlerden daha ucuz ve daha taze satabiliyor.

  Andıran Tarımsal Kalkınma  Kooperatif Başkanı İlhan Önder , " Ağustos  Eylül aylarında , fiyatlarımız bu şekilde düşmeden devam ederse ürettiğimiz ürünlerden bir nebze de olsa yüzümüz gülecek.  Geçen sezon da aldığımız bir çuval 15/ 15 taban gübresi 150 TL idi. Şu anda dört misli ve 600 TL oldu. Andıran bölgemizin sebze konusunda bir numaralı üretim bölgesi. Ve biz buradan Giresun, Trabzon, Çorum ,Sivas ,Tokat, Yozgat'a sebzelerimizi satıyoruz. Bizim çiftçilerimizin istediği tek şey maliyetleri oluşturan mazot, gübre, tohum gibi ana kalemlerin fiyatların artmamasıdır. Tüm Taşova halkının yerli ürünleri Andıran sebzelerin almalarını tavsiye ediyoruz Taşova'da ki zincir marketler  bizim ürünlerimizi almıyor. Bizim ürünlerimiz hem daha hesaplı , hem daha taze. Taşova halkından bizim ürünlerimizi satan yerel marketleri tercih etmesini istiyoruz " dedi

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert