Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 NİSAN Cuma 12:43

Yemişen Mezarlığında Bakım ve Temizlik Çalışmaları Başladı

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 25-07-2022 16:24   Güncelleme : 26-07-2022 09:31

 Yemişen Mahallesi halkına ait Cumhuriyet mahallesinde Kocayar  mevkiinde bulunan Yemişen mahallesi Aile kabristanlığı Taşova Belediyesi tarafından hiçbir bakım onarım ve temizlik  çalışması yıllardır yapılmamış ve mezarlık bakımsızlıktan yok olmaya yüz tutmuştu. Daha önce bu konuyla ilgili haberi Yemişen mahallesi sakinlerinden Faruk Korkmaz bizler ile  paylaşmış ve sitemizden ; Yemişen Mahallesi halkına ait Cumhuriyet mahallesinde Kocayar  mevkiinde bulunan Yemişen mahallesi Aile kabristanlığı Taşova Belediyesi tarafından hiçbir bakım onarım ve temizlik  çalışması yıllardır yapılmamış.

 Yemişen mahallesi sakinlerinden Faruk Korkmaz facebook Yemişen mahallesi gurubundan yapmış olduğu paylaşımla Taşova Belediye sine seslendi.

 Faruk Korkmaz : İlçemizin yaklaşık 250 yıllık olan Yemişen  Mezarlığı kaderine terkedilmiş.İrmak yönündeki taş duvar yıkık dökük, türbe üstü ve altı böğürtlen ve çalılarla istila edilmiş adeta muson ormanı görünümünde. Mezarlıkların bakımı belediyeye aittir. Yemişen Mezarlığına neden bakım ve onarım yapılmıyor? Şayet belediye bu görevini yapmazsa biz onarımını yaparız. TAŞOVA BELEDIYESINE DUYURULUR..

şeklinde haber yapıp Taşova Belediyesine Yemişen mahallesi halkının sesini duyurmuştuk.

 Yaklaşık 250 yıllık ve Taşova Yemişen halkına ait olan mezarlıkta Taşova belediyesi tarafından onarım yapılmaya başlanmış ve bölgede bulunan ağaçların kesim işleri yapılmaya başlanmıştır.

 Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet mahallesi muhtarı Musa koyuncu yaklaşık 1 haftadır ağaç kesim çalışmaları yapılıyor yapılan çalışmaları takip ediyoruz ve Taşova belediye başkanı ile yaptığım görüşmede herhangi bir mezara zarar gelirse aynı şekilde Taşova belediyesi tarafından yaptırılacak. Çam ağaçlarını kesiyoruz  ve temizliğini yapılıyor daha sonra duvar çalışmaları yapılacak ve akabinde tekrar düzenli bir şekilde ağaçlandırılma yapılacak.  İsteyen Aile mezarlarının başına süs ağacı dike bilir ama bakımını yapması şartı ile konuştu.

Erhan GündüzErhan Gündüz

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert